Bár a GTA franchise rajongói legkésőbb a hétvégi szivárgás után minden bizonnyal "nyálcsorgatva" várják a sorozat következő részének megjelenését, ami többek között jelentőse jobb grafikát ígér az aktuális, ötös résznél - de ha csak utóbbira vágynak, akkor bizony erre igazából már nem is kell várniuk. Egy új mod ugyanis drámai mértékben képes feltuningolni a GTA V grafikáját is - olyan szintűre, hogy azt talám még a GTA VI sem éri majd el.

A NaturalVision Evolved például teljesen átszabja a játék időjárási rendszerét, amibe számos fejlesztést vezet be. Így plusz fényforrásokat ad hozzá a meglevőkhöz az élethűbb fényviszonyok végett, az eredetileg "lapos" felhőket pedig volumetrikus ködökre cseréli le, amik a viharok során még animálódnak is, és amikből teljesen élethű hó hull alá Los Santos-ra.

Talán még a GTA VI sem fog olyan jól kinézni, mint a GTA V ezzel a mod-dalTalán még a GTA VI sem fog olyan jól kinézni, mint a GTA V ezzel a mod-dal

A világítási szisztéma átszabása ráadásul nem korlátozódik a plusz források megjelenésére, hanem egy teljesen új anyagtípus bevezetését is magában foglalja. Ez az egész felületükön át fénykibocsátásra alkalmas ún. "emisszív" anyagtípusok, amik teljesen átalakítják az éjszakai város látképét, szintén sokkal valósághűbbé téve azt.

A talaj és a növényzet szintén jóval részletesebbé válik telepítését követően, de még a sima aszfaltutak részletgazdagsága és életszerűsége is jelentősen nő. Végül pedig a ruházat viselkedését is módosítja, ami főleg futás közben, illetve szeles időben mutat látványos fejlődést az eredetihez képest.

A NaturalVision Evolved mod-ot a GTA V-rajongók innen tudják letölteni és kipróbálni. Ugyanakkor érdemes felkészülniük arra, hogy a fejlesztések igen komoly plusz erőforrásokat igényelnek, ami azt jelenti, hogy leginkább csak aktuálisan csúcskategóriásnak számító videókártyákkal szerelt gépeken lehet élvezni őket.