A Microsoft kedden este - a PC Fórum korábbi előrejelzésének megfelelően - hivatalosan is kiadta a Windows 11 első frissített verzióját. A korábban Windows 11 22H2 néven emlegetet, ám végül Windows 11 2022-ként kiadott új verzió közel egy év munkáját foglalja magában, és számos olyan ponton fejleszt a rendszeren, amiken az fájó hiányosságokat vagy problémákat mutatott fel eredeti verziójában.

Ugyanakkor a friss verzió több plusz újdonságot is bevezet, amik az eddigieken túl is okosabbá teszik a rendszert, ilyen például az, hogy mostantól a Windows alaprendszer maga képes elhomályosítani a kamera képében a hátteret mondjuk a videóbeszélgetésekhez, a Windows beépített vírusirtója, a Defender pedig külön figyelmeztet, ha csaló weboldalon vagy megbízhatatlan webalkalmazásnak akarjuk megadni személyes adatainkat.

Windows 11 22H2Windows 11 22H2

Ugyanakkor hamarosan újabb fejlesztések érkeznek majd a Fájlkezelőbe is, ahol immár a böngészőkhöz hasonlóan füleket is lehet nyitni és használni, míg a Fotók alkalmazás új verziója sokkal egyszerűbbé fogja tenni a fotóalbumok kialakítását, amiket egy gyönyörű formában jelenít meg.

Adatok vágólapra másolása esetén a Windows 11 22H2 automatikusan mindjárt felajánlja majd a legtipikusabb műveleteket, méghozzá az adat formátumától függően - így pl. egy telefonszám kimásolása után egyetlen kattintással indítható hívás arra, míg egy dátum és idő másolásánál a naptárbejegyzés létrehozása lesz sokkal gyorsabb.

A Windows 11 2022 nem változtat a rendszer hardverkövetelményein és ingyenes frissítést képez, így minden olyan gépre letölthető, amin az eredeti Windows 11 is futott - sőt, egyes Windows 10-es konfigurációk frissítésére is mód van vele.