Az egyik androidos telefongyártó hamarosan egy olyan új készüléket jelenthet be, ami az Apple frissen piacra került iPhone 14-jének egy érdekes újítását az Android-rajongói számára is elérhetővé teheti. Ez nem más, mint az almás vállalat által Dinamikus Szigetnek hívott megoldás, amit a jelek szerint a Realme is be tervez építeni a jövőben egyes készülékeibe.

Legalábbis erre utal az, hogy a cég fórumán egy, az említett fejlesztés leírására kísértetiesen emlékeztető szöveggel próbálja csigázni a felhasználók érdeklődését, illetve véleményüket kikérni. A posztban ugyanis a cég képviselője azt tudakolja, hogy előbbiek "el tudnak -e egy képzelni egy szoftveres trükköt, ami a kamerakivágást egy többfunkciós sajátosságá alakítja át", amiben "a kameralyuk körüli UI különböző alakokat és méreteket tud felvenni, és hívásokat, riasztásokat, értesítéseket és más dolgokat megjeleníteni".

Úgy tűnik, hogy a Realme az iPhone 14 Dinamikus Sziget megoldásának lemásolására készülhetÚgy tűnik, hogy a Realme az iPhone 14 Dinamikus Sziget megoldásának lemásolására készülhet

A leírás kísértetiesen emlékeztet az iPhone 14-ekben bemutatkozó Dinamikus Szigetre, ami pontosan ezt csinálja: a készülék előlapi kamerájának kivágása körül egy kapszula alakú mezőt hoz létre, amiben azt különböző indikátorokat jelenít meg, illetve amit szervesen integrál a beépített alkalmazásokban is azok felhasználói felületébe.

A Realme a poszt szövegezése alapján úgy tűnik, hogy egyelőre csak ötleteket gyűjt egy hasonló funkció megvalósítására, de még nem rendelkezik kidolgozott megoldással arra. Így nem tudni, hogy ha a cég meg is csinálja azt - és az Apple nem lenget be vele szemben egy szaftos szabadalmi pert -, akkor mikor kerülhetnek majd az első, immár az új funkcióval felvértezett telefonjai piacra.