A Facebook decembertől kezdődően kicsit megnyirbálja majd azon adatok körét, amiket felhasználóiról elárul majd mindenkinek kérdés nélkül, ha utóbbiak nem tiltják ezt meg kifejezetten neki. Így a jövőben például sem a felhasználók vallását, sem politikai preferenciáját, de még nemi orientációját és lakcímét sem fogja majd mások orrára kötni.

Bár a felhasználóknak eddig is lehetőségük volt nem megadni ezeket az adatokat, illetve a látott adatok körét leszűkíteni, de mostantól alapértelmezéssé fog válni az, hogy ezeket az érzékeny információkat senkinek sem árulja el róluk a Facebook. Azok a felhasználók, akik korábban megadták és láthatóvá tették a szóban forgó adatokat, értesítést fognak kapni az oldaltól, hogy előbbiek el fognak tűnni profillapjukról.

A változások december 1-i hatállyal fognak életbe lépni a Facebookon. Azok, akik mégis mindenáron meg kívánják majd a szóban forgó adatokat osztani az egész világgal magukról, ezt követően is megtehetik majd, de ehhez valamelyik másik, még létező információs mezőt kell majd felhasználniuk.