A Microsoft a napokban frissítette a Windows 11 új, 22H2 verziójával kapcsolatos problémákat listázó oldalát, amin mostantól megoldottnak jelölt egy, a rendszert hónapok óta sújtó nyomtatási problémát is. Ennek köszönhetően mostantól azoknál a felhasználóknak is megjelenhet az új verzióra történő frissítés lehetősége, akiknél ezt eddig Redmond letiltotta a szóban forgó bug miatt.

Utóbbi ugyan nem gátolta meg teljesen a nyomtatást, viszont a nyomtatók számos extra funkcióját elérhetetlenné tette bizonyos esetekben. Így pl. problémák adódhattak a színes és a kétoldalas, a 300 DPI-nél finomabb, valamint az alapértelmezettől eltérő papírra történő nyomtatással - mert, hogy ezek az opciók nem jelentek meg a bug miatt az érintett nyomtatók beállításai között.

A Microsoft mostantól az érintett nyomtatókkal rendelkező gépeken is felajánlja a Windows 11 22H2-re törétnő frissítéstA Microsoft mostantól az érintett nyomtatókkal rendelkező gépeken is felajánlja a Windows 11 22H2-re törétnő frissítést

A hiba kijavítása nem csak azoknak jó hír, akik eddig emiatt nem tudtak frissíteni a Windows 11 22H2-re, de azoknak is, akik áttértek rá, és csak később vették észre az említett problémákat. A Microsoft szerint ugyanis a napokban az ő gépeikre is le kell töltődnie a javításnak, amit követően automatikusan helyreáll a nyomtatók érintett funkcióinak támogatása is.