Bár a kriptovaluták összeomlásának következményeként rengeteg hétköznapi ember buktatott több millió vagy tíz millió forintnak is megfelelő összeget, az ő veszteségeik - legalábbis abszolút értékben - semmik ahhoz képest, amit Justin Bieber szenvedett el az elmúlt hónap során. A tinik körében egykor népszerű kanadai énekes ugyanis anno fél milliárd forintnál is többnek megfelelő összeget adott egy szomorú majom képéből készült NFT-ért, ami mostanra már a tizedét sem éri annak.

Bieber még az év elején vette meg a Bored Ape Yacht Club 3001-es számú majomképének nem helyettesíthető tokenjét, amiért elképesztően sok pénzt: 1.29 millió dollárt, azaz, mint 513 millió forintot fizetett. Nem sokkal ez után ugyanakkor elkezdtek beszakadni a kriptoárfolyamok, és velük az NFT-k árai is, amiknek aztán a napokban az FTX tőzsde csődbemenetele tett be végleg.

Ez utóbbi következtében ugyanis a Bieber által korábban 1.29 millió dollárért vásárolt, illetve az ahhoz hasonló NFT-k ára alig 63.000 dollárra esett vissza - ami esetében az eredeti vételárnak csak mintegy 1/20-át képezi. Így az énekes eddig nettó mintegy 490 millió forintnak megfelelő összeget bukott a dolgon - bár ez valószínűleg még nem is a történet vége.

Ennek ellenére persze a kanadai srácot nem kell nagyon sajnálni, hiszen vagyonát mintegy 200 millió dollárra becsülik jelenleg - azaz, ha minden évben elbukna ennyit a legújabb kriptoátverésen, akkor is bőven maradna neki mit a tejbe aprítani.

Bieber ráadásul még csak nem is a legnagyobb vesztese az NFT-knek bedőlésnek. Ugyanis még az ő veszteségei is semmik ahhoz képest, amit az a személy bukott a tokeneken, aki anno megvette Jack Dorsey elso tweetjét - azért ugyanis eredetileg 2.9 millió dollárt fizetett, ám egy hónappal később még a legtöbbet ígérő vevőjelölt is csak alig 227 dollárt lett volna hajlandó fizetni érte, amikor megpróbált túladni rajta.