A Samsung idén nagy meglepetést okozott készülékei vásárlói számára, amikor is a megszokottnál jóval gyorsabban, szinte első között adta ki az Android 13 frissítést telefonjaira. Jövőre azonban az Android 14 még ennél is sebesebben érkezhet majd meg a Galaxy-kra - sejteti a cég új közleménye.

Ebben ugyanis a Samsung azt mondja, hogy szeretne még szorosabban együttműködni a Google-lel annak érdekében, hogy minél előbb elérhetővé válhassanak az Android-frissítések - illetve azok általa átalakított változata, a One UI friss kiadásai - új készülékeire.

A One UI 5 első előzetese már március 24-én, alig két hónappal az Android 13 a Google általi bejelentését követően letölthetővé vált egyes Galaxy mobilokra, a rendszer végleges változata pedig október közepén jelent meg - kerek két hónappal a Google általi publikálás után.

Az új Androidot eddig a Samsung Galaxy S22 és S21 telefonok, a Note 20-ak, valamint a Z Flip és Z Fold legújabb, 4-es sorozatának tagjai kapták meg. Ugyanakkor a dél-koreai vállalat azt mondja, hogy még az idei év vége előtt kiadja a One UI 5-öt a régebbi Z Flip és Z Fold mobilokra, az A53 és A33, valamint a az A52s és A32 készülékekre is. A Galaxy Tab-ok közül az S8, az S7 és az S6 szintén frissíthető lesz az új Androidra.