Az internet 90%-ához nem férünk hozzá a hagyományos keresők által

Az internet 90%-ához nem férünk hozzá a hagyományos keresők által
2022-06-15T16:22:54+02:00
2022-06-22T11:26:12+02:00
2022-10-17T05:50:36+02:00


 • nem kötekedésből de kérlek olvass figyelmesebben

  Igazából a cikket (főként a szakértő nyilatkozatát) véleményeztem, nem a te hozzászólásodat, csak itt jutott eszembe, bocs. Azt se tudni, igazából miről akar szólni ez a cikk, és hogy a hírértéke micsoda, az pláne rejtély számomra.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Osztom véleményed... rengeteg rendszer van amely nem is annyira éles kontúrral tartozik bele gyakorlatilag mindkét halmazba.. ilyenek pl. - a teljesség igénye nélkül - 

  - DC++ , különösen a nem túl publikus HUB-ok, és a paranoid titkosítást / proxy-t  és titkosított transzport-protokolt megkövetelő HUB-ok,
  - az összes DC++ klón / fork és társai és ezek összes iterációja a fenti pont értelmében , ahol megbecsülni sem tudom hány yottabájtnyi adat keringhet a rendszerekben, de magam is láttam ott nem keveset, a két szép szememmel, valamint alapos a gyanúm, hogy az összestől is jó távol lehet az a nem kevés amit én ott láttam,  de olyan is előfordult, hogy majdnem kigyulladt a gépem csak a HUBlista betöltésétől :D
  - torrent rendszerek a fentiekhez hasonló paranoid titosítáSOKON keresztül és a proxy hegyeken is túlról,
  - egyes .onion oldalak Google-lel meg"SEO"-zva
  - az I2P fokhagymakódolású alhálózat , ahol az .i2p pszeudo-domain rendszerből nem is lehet "kimászni" a "hagyományos" internetre, onnan viszont senki nem tiltlja hogy jól felhype-oljanak egy .i2p oldalt és jól meg"SEO"-zzák ... hogy csak az ne találja meg aki nem akarja...

  Satöbbi...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • "A deep webnek van azonban egy kevésbé „ártatlan” része, a dark web"
  "Számos országban, ahol diktatúra működik, keményen elnyomják a másképp gondolkodókat. Ők csak a dark netet tudják használni"
  "Az egész dark web alapját jelentő titkosítási módszert"
  "Egy nemzetközi felmérés szerint az emberek jelentős többsége azt akarja, hogy a kormányok szántsák fel a dark webet."

  - Bocsi, nem kötekedésből de kérlek olvass figyelmesebben. A címe valóban deep web, de a cikk majd mindegyik bekezdése a dark webről szól tulajdonképpen. Ami szerintem már jó ideje nem a deep web egy "jelentéktelen" része.
  De abban egyetértek, hogy a feltételezett 90% korában a kereső motorok is sokkal kisebb hatékonysággal működtek. A weboldalak legtöbbje nem is használt címkéket. Ma már minden más. A weboldalak szeretnék ha megtalálnák őket, ami nem kereshető az nem hoz pénzt. Ezért szerintem leredukálódott már ez a % érték sokkal kisebbre. Amit el szeretnének rejteni, az viszont a dark weben van. Így szerintem a dark web már jóval nagyobb szelete lehet a deep webnek mint anno az 1990-es években.


  Amúgy meg a deep Webet se lehet :)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A Dark webet nem lehet "betiltani"

  Miért kell állandóan bekavarni a dark webet?
  deep web, amiről a cikk első sorban szól, ami az internet 90%-a, az egyszerűen a keresőmotorok előtt nem látható tartalom. Regisztrációhoz, bejelentkezéshez kötött cuccok. Facebookon küldözgetett képek. Felhőszolgáltatóhoz lementett videók. Satöbbi, satöbbi.

  Hogy ez mekkora része az internetnek, azt már régóta tippelgetik, de senkinek nincsen fogalma sem róla igazából. Valaki egyszer kitalálta a jól csengő 90%-ot, azóta mondogatják.
  Itt van egy 1999-es publikáció róla pl., ha érdekel valakit. Nyilván ekkor még sehol nem volt a teljes internet mérete a maihoz képest, úgyhogy semmilyen következtetést nem lehet levonni belőle...

  dark web tök más, jelentéktelen méretű szegmense a deep webnek, felesleges idekeverni.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Egyrészt ez egy eszköz, mint a kés , és nem csak rossz dologra lehet használni, másfelől az ilyen rendszerek eleve úgy vannak kialakítva hogy ne lehessen őket betiltani technikailag, azért nem tiltják tehát be, mert nincs meg rá a lehetőségük.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szal csak bűnözőknek való tér ez a dark web - kérdés miért nem tiltják be??

  Ezt ugyebár csak te állítod, az igen csekély ismereted alapján, azért mert nem tudtál megfelelő tartalmakat lenyúlni...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Mondjuk ha átlagos infókat vadászik vki akkor inkább jóval kevesebb adatot talál a dark weben; én legalábbis kerestem zenékre, filmekre stb. és a normál web 100-ad részét sem találtam meg ott...
  Szal csak bűnözőknek való tér ez a dark web - kérdés miért nem tiltják be??
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Akkor nem csak en nem ertem mit akar
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ez kb nyilt titok ha valaki szokott TOR-t használni de kösz az infot.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • "Hasonló gyanakvás éri mind a mai napig a felhőalapú számítástechnikát, mivel még mindig sokan félnek attól, hogy mi történik az adataikkal”"
  Ennek azért elég komoly létjogosultsága van.
  Szoktam ránézni ilyen felhő szolgáltató oldalakra, és elképesztően rossz biztonsággal rendelkezik a legtöbbje. Nem csak a Magyar, de a külföldi szolgáltatói érában is. Sőt, a Magyarok általában valamivel jobbak mint a drágább külföldi szolgáltatók.
  Ennek megvan az oka, a legtöbb szolgáltató nem szeretne elesni azoktól az ügyfelektől ahol még WXP-t, W7-et használnak. Ezért ismert sérülékenységekkel rakják tele a kommunikációs csatornát. TLS1.0 és 1.1 alatt megengedett CBC cipherek és sorolhatnám...
  Az MS szolgáltatásai biztonságosak, de ezt csak kevesen csinálják utána hogy ne veszítsenek olyan ügyfeleket akik régi gép parkot használnak.
  A Systemfarmer oldalát lecsekkoltam csak kíváncsiságból, az övék mondjuk nem rossz. Bár sok kifejezetten gyenge titkosítást is megengednek, de legalább nincs ismert sebezhetősége az oldaluknak.
  És a "harmadik fél" is elég veszélyes szokott lenni ezeken a bérelt hálózatokon, az MS-t is törték fel már párszor ezeken keresztül. Hiába tesz meg mindent az üzemeletető ha a beszállítót meg lehet hackelni...
  A Dark webet nem lehet "betiltani", de amennyire én tudom azért az is ellenőrizve van. Nem is kicsit. Néha-néha olvasok cikkeket arról hogy lekapcsoltak pedo, kábszer piac, fegyver piac oldalakat, az ügyfeleket és üzemeltetőket bezárták. Sok szervezet tart ott kamu oldalakat ahol pedofilokat, kábítószer és fegyver és ... vásárlóknak ajánlanak "terméket" aztán átvételnél lekapcsolják őket. 
  Ez a "Dark Weben vagyok, mi baj lehet?" dolog azért szokott meglepetést okozni a használóinak. Ami mondjuk nem is baj, sőt...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ezt magyarul is, légyszives.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hát igen keresek mondjuk money gramm fizetést magyart vagy le löve vagy csak internet zavar Rendes oldala külföldi egyből tud küldeni oldal címet hol lehet fel adni mert nem találok olyan oldalt ez csak az egyik probléma de már ellenszere benne a Windows frissítésben elvileg befejezve több mint a semmi.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Az X felmérése szerint a megkérdezett Y internetező Z százaléka gondolja így
  ezekkel mindig az a probléma, hogyha előveszel egy csokor random embert akiknek halvány lila fogalmuk nincs semmiről, és eléjük van tolva egy minimális technikai tudást igénylő kérdéssor, akkor valszeg nem olyan válszat fognak visszaadni, mint ami hiteles lenne.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ez még valakinek új info? Évek óta köztudott hogy létezik ez a jelenség.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd