Lejárt tanúsítvány meghosszabbítása (Microsoft)
2013-11-21T15:12:04+01:00
2013-11-22T13:54:16+01:00
2022-07-31T11:20:24+02:00
on-off
Hello!

Az Outlook2007 pár napja indításánál feldob 1 ablakot, amelynek a lényegi része a 2. felsorolásnál van: "A biztonsági tanúsítvány lejárt, vagy még nem lépett érvénybe". Mellette egy piros X található.

A tanúsítvány megtekintése gombra kattintva az általános fülön kiírja, hogy a tanúsítvány lejárt, vagy már nem érvényes. Az érvényesség pedig 2 éve kezdődött és a héten járt le. Kiállítónak a cég neve van megadva, tehát ez valami "self-signed Certificate" lesz (talán önkiállított a magyar fordítása), de nem tudom ki csinálhatta még régen.

SBS 2011 / Exchange server 2010 van mögötte.

Tudnátok abban segíteni, hogyan lehet ezen tanúsítványokat "meghosszabbítani" / megújítani?
Feltételezem szerver oldalon kell, de még nem csináltam ilyet.

Azt megtaláltam, hogy az SBS konzolon belül hol lehet megbízható tanúsítványt hozzáadni. De, ha nem az 1. pontot választom (tanúsítványszolgáltatótol akarok vásárolni), hanem a 2.-at (már telepítettet akarok használni). Akkor visszaimportálja a meglévőt, semmilyen beállítási lehetőséget nem nyújt közben. Ezzel nem vagyok előrébb, nem hosszabbít érvényességet.
Mutasd a teljes hozzászólást!
Mutasd a teljes hozzászólást!

 • Annyi kiegészítés még, hogy a Tanúsítványsablon neve: WebServer

  A kiszolgálókezelőben a szerepkörök alatt megtaláltam a "kiállító" nevét.

  Erre jobb click / "Az összes feladat" / "Hitelesítésszolgáltató tanúsítványának megújítása..." megtörtént, de csak a "Keresztbe hitelesítő szolgáltató (CrossCA) lett meghosszabbítva, a Webkiszolgáló nem.

  Ugyanitt a kiszolgálókezelőben néztem az IIS-t is, de nem látok semmilyen tanúsítvánnyal kapcsolatos menüpontot.
  Mutasd a teljes hozzászólást!

 • Még mielőtt írtál, nézegettem én is az EMC-t. Akkor dobta is a 4. pontban említett ablakot. Azt csak azért vetettem el utána, mert a Services alatt None maradt, a lejártaknál meg IMAP, POP, IIS, SMTP szerepel. Így nézegettem egyéb helyeken.

  A linkedet követően próbálkoztam az ott leírtakkal, de ez most nem jön elő újra: "On the Renew Exchange Certificate page, select the services you want to assign to the renewed certificate"

  Egyből a .req file elmentését ajánlja fel.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Renew helyett végül new lett, de jár a pont, mert az iránymutatás kellett.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd