Word 2016 alapértelmezett helyesírás-ellenőrzés nyelve
2016-10-23T21:23:17+02:00
2016-10-24T21:25:22+02:00
2022-07-19T00:58:47+02:00
wsx
Windows 10-et használok, Word, vagyis Office, 2016-al. Megnyitok egy új Word dokumentumot, egy üreset, és elkezdek gépelni, akkor minden aláhúz, mert az alapértelmezett helyesírás-ellenőrzés angolra van állítva. A probléma az, hogy hiába állítom be a default nyelvet magyarra, és nyitok meg újra egy üres dokumentumot, az ellenőrzés nyelve továbbra is angol-on marad. Nagyon idegesítő. Van valakinek ötlete, hogy hogyan lehetne rábírni, hogy jegyezze meg nekem, hogy magyar nyelven készül a dokumentum, és magyar nyelven kell elvégezni a helyesírás-ellenőrzést?
Mutasd a teljes hozzászólást!
Közben rájöttem, hogy mi okozza a problémát. Ha a billentyűzet nyelve angolra van állítva, akkor teljesen mindegy, hogy az ellenőrzés nyelve mire van állítva, akkor is angolul kezdi ellenőrizni, de csak az adott szövegrészt, amit az angol billentyűzet-kiosztással gépeltem be. Ha egy dokumentumon belül átváltok magyar billentyűzet-kiosztásra, akkor máris a magyar ellenőrzés lép érvénybe az angol helyett. Csak azt nem figyeltem meg, mielőtt feltettem a kérdésemet, hogy amikor elindítom a Word-öt, akkor a billentyűzet-kiosztás automatikusan átkapcsolt angolra.
Mutasd a teljes hozzászólást!

 • Dokumentum alján a keretben ott az angol--klikk--majd a felugró ablakban állítsd át magyarra, majd az alapértelmezettnek
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Köszönöm, de azt hiszem, hogy nem az alapvető Word használattal van problémám.
  Nem tudom, hogy mit csinálok másként, mint ahogyan kéne, de hiába állítom át a default proofing language-et magyarra, akkor is angolul akarja ellenőrizni, pedig új dokumentumot nyitottam a beállítás után.

  Word 2016 default proofing language setting
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Link.
  Amúgy nem mindegyeik office licenc verziót lehet a megadott nyelvre átállítani angolból.
  És ez sanszosabb mivel, mint jelezted inaktív.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Mondjuk azt sem mondtad, hogy angol nyelvű a rendszered... illetve ez eddig sem derült ki, csak következtetni lehet.

  Azonban szerintem a bemutatott beállítások lokális opciók, amik a doksira, vagy a az adott munkafolyamatra vonatkozik csak - bár régóta nem használom az ms office-t - a szoftver beállításaiban kellene kereskedni, mert szerintem az oprendszer területi beállításaihoz  igazítja magát. Más szoftverekben nekem is voltak ilyen bajaim.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Olyan Office verziót használok, hogy bármilyen nyelvre át tudom állítani, nem csak angolra. Jelenleg csak a magyar nyelv van letöltve az alap angolon kívül. A probléma nem az, hogy nem tudom, hogy hogy hogyan kell átállítani, hanem az, hogy a beállítások nem kerülnek érvénybe. Hiába állítom át, akkor is az angol ellenőrzés lesz, ha újabb, üres, dokumentumot nyitok.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A téma szempontjából teljesen indiferens, hogy az Office milyen nyelven jelenik meg, mert ettől még olyan nyelvi ellenőrzést lehet használni, amilyet az ember akar. Ezeket a nyelvi ellenőrző csomagokat a Microsoft oldaláról lehet letölteni. Szép is volna, ha mondjuk egy angol, német, vagy akár olasz nyelvterületen dolgozó ember, nem tudna idegen nyelvi ellenőrzést beállítani. 

  Azon már én is gondolkoztam, hogy a beállítási lehetőség csak az adott dokumentumra van érvényben, de ez meg azért nem állja meg a helyét, mert van egy set default nyomógomb is, ami azt csinálja, hogy onnantól kezdve az alapértelmezett nyelvi ellenőrzés az, amit én kiválasztottam. Tehát ez már globális szintű beállítás.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Közben rájöttem, hogy mi okozza a problémát. Ha a billentyűzet nyelve angolra van állítva, akkor teljesen mindegy, hogy az ellenőrzés nyelve mire van állítva, akkor is angolul kezdi ellenőrizni, de csak az adott szövegrészt, amit az angol billentyűzet-kiosztással gépeltem be. Ha egy dokumentumon belül átváltok magyar billentyűzet-kiosztásra, akkor máris a magyar ellenőrzés lép érvénybe az angol helyett. Csak azt nem figyeltem meg, mielőtt feltettem a kérdésemet, hogy amikor elindítom a Word-öt, akkor a billentyűzet-kiosztás automatikusan átkapcsolt angolra.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ugyebár ezért mondtam a területi beállításokat... 
  Másfelől az indifferencia azért nem jogos, mert ugye én nem tudhatom, hogy az egész oprendszered angol, vagy csak az officéd.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nekem lehet Japán Windows-om is, Angol nyelvű Office-al, amiben Magyar nyelvű helyesírás-ellenőrzést állítottam be. Ezért indiferens, hogy mi a nyelve az Office-nak, vagy a Windows-nak.
  Az egész arról szól, hogy milyen billentyűzet-kiosztás van beállítva éppen, amikor az ember a Word-be gépel. Ha angol, akkor a nyelvi ellenőrzés is angolul folytatódik. Ha pedig magyar, akkor a nyelvi ellenőrzés is magyar lesz. Tök mind1 volt neki, hogy proofing language-nek milyen default nyelvet állítok be. Még azt sem vette figyelembe, hogy nem kapcsoltam be azt az opciót, miszerint a gépelt nyelvet automatikusan észlelje, és aszerint legyen a nyelvi ellenőrzés. Csak az érdekelte, hogy milyen billentyűzet-kiosztás van éppen beállítva. Az egészet ezért is nem vettem észre, mert alapból mindig a magyar billentyűzet-kiosztást használom, de valamiért a Word indulásakor automatikusan átvált angol kiosztásra.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • de valamiért a Word indulásakor automatikusan átvált angol kiosztásra.
  Ahan.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nem mellesleg mint írtam: területi beállítások... és nem indifferens, még ha még ötvenszer is leírod (helytelenül), mert ott van a billentyűzetkiosztás állítása is.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ha a billentyűzet nyelve angolra van állítva, akkor teljesen mindegy, hogy az ellenőrzés nyelve mire van állítva, akkor is angolul kezdi ellenőrizni, de csak az adott szövegrészt, amit az angol billentyűzet-kiosztással gépeltem be

  Oszt má meg ne haragudj, de angol billentyűzet kiosztással mégis milyen logikai megfontolás alapján és hogy a brébe írsz le szerinted helyesen jó magyar ékezetes betűket?
  Vagy arra gondoltál, hogy a hejjjesírás ellenőrző majd Kija Vitya?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd