GPU hőmérséklet valótlan értéket mutat

GPU hőmérséklet valótlan értéket mutat
2019-07-28T15:05:15+02:00
2019-08-01T06:45:18+02:00
2022-11-12T10:15:32+01:00
DarkAngel90
Sziasztok! 

Adott egy Asus ROG Strix SCAR Edition (GL703GE) gamer laptop. A gép 9 hónapja van használatban, Windows 10 fut rajta. 

A gépről annyit, hogy van benne egy integrált videokártya és egy NVIDIA Geforce GTX 1050Ti (GDDR5, 4GB, 128bit). 

A probléma a következő: ROG Gaming Centert használok, ami szépen mutatja a CPU és a GPU adatait. Viszont 2 napja tapasztalom, hogy valótlan értéket mutat a GPU hőmérsékletére. Egyik pillanatban mutatja a GPU hőmérsékletét és órajelét, másik pillanatban viszont azt jelzi, hogy 1MHz és -32768 fok.

Először a programra gyanakodtam, de újratelepítés után sem történt változás. Megnéztem másik két programmal is (ASUS GPU TweakII és Speedfan), szintén irreális értéket mutat. Konkrétan 0 fokot, de ugyanígy ugrál a valódi hőfok és a 0 fok között. Mellékelten csatoltam a képet.

A videokártya alap értékekkel megy, nem lett húzva és játék közben (jelen esetben Darksiders III) egészen 70-80 fokig is fel szokott melegedni a CPU-val együtt. De normál állapotban mindkettő 40-50 fok körül megy. 

A gép jelen hiba mellett is normálisan működik, a játékok is mennek.

Viszont ilyen problémával korábban nem találkoztam sem PC, sem laptop esetében.
Ezért kicsit aggaszt, hogy nincs-e valami baja a GPU-nak.

Abban szeretném segítségeteket kérni, hogy van-e valakinek ötlete esetleg konkrét megoldása az adott problémára.

Köszönöm!
Mutasd a teljes hozzászólást!
Csatolt állomány
Valószínűleg be halt a szenzor hardvernek baja nem lehet hisz akkor a géped csipogna meg a Windows betöltése közbe hiba üzenet fogadna
Mutasd a teljes hozzászólást!

 • valakinek ötlete esetleg konkrét megoldása az adott problémára.

  nem kell nézegetni, hanem használni kell a laptopot. A gpu-z a megfelelő számodra>>GPU- A mellékelt képed alapján a gpu 48ˇC. Akkor mi a problémád?
  Mert ezek szerint jól teljesít a vga kártya.
  Ha mindenáron  használni akarod a programot, a legújabb itt van.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ha nem érted mi a problémám, javaslom olvasd el újból, amit leírtam.  Másfelől, egy közel fél millás laptopnál azért nem árt foglalkozni olyan apróságokkal, mint túlmelegedés vagy megfelelő hűtés. Amit elég nehéz normálisan követni, ha egyik pillanatban a valós értéket mutatják a programok, a másik pillanatban meg teljesen fals értéket.

  És az általad ajánlott program értékei ott vannak a kép jobb alsó sarkában, amin szintén tökéletesen látszik az általam taglalt probléma.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Köszi a választ.

  Most játék közben is teszteltem a napokban, ott folyamatosan mutatja a valós értéket. "Szépen" melegszik, de az értékek nem térnek el a korábbiakban mértektől. 

  Úgyhogy valószínűleg tényleg csak a szenzor döglődik (hál'isten).
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • ökéletesen látszik az általam taglalt probléma.

  igen pontosan látszik, hogy 48 fokos a gpu. Akkor mi is itt a probléma?
  Ha mindenáron hibát akarsz találni a rog-ban>>>Futtasd az Afterburner programot. Az a valós értékeket fogja neked mutatni.
  Ha meg ez is valótlanokat értékel a gépedről, add be szervizbe, majd kapsz megfelelő hosszú idő után visszaadott gépet, hogy semmi baja. Esetleg rosszabb állapotban mint ami most van. Az ASUS központ Szlovákiában van, ház garanciális 2 évig. Bejelented--Kimegy érte a futár, elviszi, majd valamikor megkapod. Lehet nem is azt fogod visszakapni, mint amit beadtál. Tkp. ahol vetted, oda kell visszaadni.Majd Ők elvitetik. Mert az eladóval van szerződésed és nem a szervizzel.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd