Ddigi PPPOE DNS beállítása külső elérés esetén
2019-08-25T11:59:58+02:00
2019-08-28T09:47:13+02:00
2022-07-18T22:26:08+02:00
csakyt
Sziasztok
Szeretnék segítséget kérni egy wdr4300-as router beállításához. Abban szeretnék segítséget kérni, hogy miként tudom a DDNS elérhetőséget megoldani. A no-ip.com-nál regisztráltam azért, hogy a routeremen az FTP szervert eltudjam bárhonnan érni.  A router status-nál egyáltalán nem találok olyan IP címet, ami a valós IP címem. Most hamis adatokat adok meg, gondolom az okot értitek. Szóval a no-ip.com  (43.11.25.16) ip címra mutat a regisztrált domainom mellett. ( domain.no-ip.com) A routeremben nem látok ilyen IP címet. Benne. (IP addres: 100.63.36.20), valamint (DNS server: 193.160.40.65) szerepel.
A routeromban van 2db usb bemenet ahova egy külső HDD-ét tettem, hogy az azon lévő fájlokat bárhonnan eltudjam érni. Sajnos hiába próbálkozom, nem tudom megoldani ennek a külső HDD elérését a routerom usb portjánál.
 Segítségeteket előre is köszönöm
Mutasd a teljes hozzászólást!

 • Ha a WAN IP cím nem egyezik meg a külső, publikus IP címmel, akkor CGN mögött vagy (Carrier-Grade NAT). Ez esetben nem tudod megvalósítani amit szeretnél. Kérd meg a szolgáltatót hogy adjon publikus IP címet a NAT-olt helyett, akkor jó lesz. Továbbá legközelebb használd a keresőt, csak én számtalanszor leírtam már ezt, teljesen felesleges duplikálni.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A PPPOE beállításnak semmi köze a DDNS szolgáltatáshoz.

  Beállítod a PPPOE-t hogy legyen internet kapcsolatod.
  Ezt követően a router hálózati beállításaiban kikeresed a DDNS lehetőséget és megadod azt a felhasználót és jelszót, amivel regisztráltál.

  Ezt követően tudja a router elküldeni az IP címét, amit majd a szolgáltató összeköt a domain neveddel.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szia.

  Szintén Digi-s vagyok.

  Ahogy DJ_Tacee is írta.

  Felhívod az ügyfél-szolgálatot és kéred, hogy vegyenek ki a NAT-olás mögül.
  Megértik, megcsinálják. 24 órán belül már él is a dolog.
  Router újraindítás segít, és már hip-hop meg is javul a dolog.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Köszönöm a válaszod, de ezt mind megcsináltam, de még sem működik a dolog.  A router jelzi, hogy kapcsolódva vagyok, de semmi egyebet nem tudok csinálni. Nem látom a routerbe bedugott külső HDD-ét. A router FTP szerverén saját maga megad egy IP címet, ami a routerben is benne van, de a dindns az nem ezt az IP címet mutatja. Azt az IP címet mutatja nekem, amit ha weben lekérdezek, hogy mi az IP-ém, akkor azt mutatja. Szóval sehogy nem megy sajnos.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Köszönöm a hozzászólásodat. Jeleztem a digi felé a kérést, és ma estére ki is vették a nat alul. Már azt az IP címet látom kintről, amit a routeren belül az FTP szerver mutat. Viszont úgy érzem, minden jól van beállítva, még sem tudok belépni arra a hdd-re amin az elgondolt ftp szerver lenne. Nem tudom az okot.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ugye nem a belső hálózatról próbálkozol a külső IP címre csatlakozni? Belső hálózatról (router mögül) a router belső IP címére csatlakozz FTP-vel. Eddig juss el. Ha ez működik és nincs CGN, akkor mennie kellene kívülről is, de természetesen ezt egy másik hálózatról kell megpróbálnod.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szia
  Próbáltam minden megoldással. Belülről is, kívűlről is egy mobil netes előfizetéssel. Egyik esetben sem megy, pedig az az IP amit a ddns szerver szolgáltató lát, azt mutatja a router is. Az FTP.-nél a router két IP címet ad meg elérhetőségnek, (külső és belső), ami mindkét IP cím azonos azzal amit a DDNNem akarok addig előfizetni, ameddig nem győződtem meg arról, hogy normálisan működik.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd