Google keresési találatok, sok orosz találat
2020-11-28T18:36:30+01:00
2020-12-02T20:01:34+01:00
2022-07-18T22:23:39+02:00
Cyberlink
Sziasztok, utóbbi időben, google keresés közben sok orosz találatot dob ki, telefonon és számítógépen is egyaránt. Lehet valahogy szűrni, hogy orosz találatokat ne dobjon fel a google?
A képen lévő google keresés: "leáll a laptop".
Mutasd a teljes hozzászólást!
Csatolt állomány

 • Jelentsd a Googlenek.
  Más lehetőséged nincs, nekem is dobja az orosz linkeket.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ezek nem orosz találatok.
  172.67.152.164
  104.18.39.219
  Egy Usa hálózaton (cloudflare.com)-on van mindegyik.
  - Attól hogy .ru a vége még lehet bármi...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A linkek végén az a zöld/piros ikon nem véletlenül a kaspersky vírusírtóé?  (Lehet az piszkálta meg a chrome keresési beállításait) Vagy orosz VPN-t használsz? -az "hasznos", hogy a teljes internet forgalmad még tegyen egy kört egy orosz szerveren is :)

  A chrome-ba be lehet állítani a régiókat , belépve a profillal gondolom azt is leszinkronizálja a telóval .

  Vagy lehet, hogy túl sokat böngészel az elvtársak weboldalain, és a chrome csak segíteni akar , mint mikor valamit venni akarok keresgetem vag 20-30 oldalon át aztán meg hiába keresnék pl receptet vagy akármit, az első 10-20 találat már csak webshop lesz mert azt hiszi a chrome hogy valami kaja hozzávalót  akarok vásárolni:)

  Ettől függetlenül én még megnézném hogy mi az IP címem hátha tényleg valami eltéríti.. mondjuk a vírusirtú VPN-je -bár akkor a telón eltérne addig csak nem ér a VPN "keze" 

  Azzal még lehet futni egy kört hogy mindenedet törlöd a chrome előzményekből.. mármint a böngészőbél cookie-s tól mindenestül, aztán a profilban is lehet töröltetni hogy elfelejtse pl hogy merre sétáltál ~ 5 éve...

  ez a chrome: chrome://settings/clearBrowserData -ez nem link  másol/beilleszt úgy nyitja majd meg

  itt meg a teljes google profil előzménye szabhatók személyesre  pl legutolsó 1 hét aktivitás törlése vagy fullos a kezdetektől Google - My Activity

  Elsőként ezt a adwcleaner cuccot is lefutathatod, hátha valami átcsúszott a vírusirtó. ha az megoldja akkor nem kell a beállításokkal kavarni. Ha valamit talál azt leszedi a profil úgy visszaáll alapra , azt meg leszinkronizálja a telóval, úgy  atelóban is helyreáll a "rend".
  Mutasd a teljes hozzászólást!
  Csatolt állomány
 • Szerinted az orosz találatok  nem pontosak ? Én is használom a Firefox böngészőben a Yandex kereső motort, és legalább 2x annyi találat jön ki, mint a google-ban sőt az is ami a google-ban nincs meg. Jól kiegészítik egymást.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
  Csatolt állomány
 • Még csak nem is hallottam róla :) - Köszi, kipróbálom ezt.
  - Témához, mint írtan fentebb ezek NEM orosz oldalak amiket kidobott, hanem Usa szerverek.
  Nem is tudom hogyan magyarázzam, szóval, attól hogy a neve valakinek Orosz Péter, még lehet magyar állampolgár magyar lakcímmel. A linkelt newtravelers.ru - egy amerikai szerveren magyar nyelven van fent a kapcsolódó cikk, a google belistázza mert nem érdekli a neve. Így hiába állítasz be GEO szűrőket, ahhoz az usa szervereket kellene kiszűrnöd hogy ne listázza be őket.
  newtravelers.ru
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nézdd már meg legalább a saját IP címedet és ha az kb magyarország területén van, akkor nem az a probléma forrása, Ha viszont nincs, akkor valami eltéríti)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hali!

  Egy Usa hálózaton (cloudflare.com)-on van mindegyik.
  - Attól hogy .ru a vége még lehet bármi...

  És attól, hogy a Cloudflare véd-ernyője alatt van, ugyanúgy lehet a „bármi ellentettje” is, azaz, jelen esetben orosz oldal (a Cloudflare használata ugyan többnyire legális és etikus, de sok esetben ez már jelezhet valamit). Az orosz kapcsolatot () valószínűsíti az is, hogy a whois record alapján a regisztrátor AAB-RU, az oldal alapból orosz nyelvű (az, hogy tele van reklámmal, semmi kontakt-infó nincs az oldalon, tovább erősíti a minimum simlis jelleget). Néhány cikket random kiválasztva, a /hu „mappán” belüli tartalom tényleg magyar nyelvű (és abszolút jó minőségű fordítás), de a reklámok kivétel nélkül orosz nyelvűek, a cikkeket tarkító képek nagy részén felfedezhető szintén orosz kapcsolat, valamint a cikkekbe ágyazott Youtube-videók is kivétel nélkül orosz nyelvűek.

  Szóval, én is úgy gondolom, hogy ezek orosz oldalak.

  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nem böngészek orosz oldalakat, a google profil előzménye nekem elég rég ki van kapcsolva, ezért telefonnal nem is tud szinkronizálni, Kaspersky csak számítógépen van. Keresési előzményeket rendszeresen törlöm. IP Címre meg rendesen, Hungary, Digi. Tudom elég ironikus, hogy orosz oldalaktól félek mikor Kaspersky van a gépen, de sajnos a Defender nem a legjobb :D Tuti orosz oldalak, maximum kísérletezni fogok, hogyan lehetne eltüntetni, azt majd beírom ide ha megtaláltam a megoldást. Lehetne jelenteni a googlenak, de ez olyan mint a Hidra, levágsz egy fejet kettő nő a helyébe.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Legallább az adwcleanert futtasd le vagy  a hitmant  aztán uninstall mindkettő..
  Ezek kipucolják az eltérítő cookie-kat ha már a kasper nem teszi.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nem új.
  Mindenesetre egy fokkal  jobb, mint a KSN, mert az gyakorlatilag egy VPN a Kasperskynek.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ne turkálj orosz oldalakon.
  Gugli barátunk az is figyelembe veszi.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Mivel élből kerülöm az orosz oldalakat, látom, hogy .ru végződésű, nem kattintok rá, mégha magyar is a szöveg, ezért eléggé helytelen feltevés.
  Teszteltem más telefonján is, hasonló eredmények.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Mondom.
  Ezen egyedül a Google képes segíteni. Minél többen panaszolják be irreleváns találatok okozó oldalakat, annál hamarabb lövik ki őket.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Rákerestem már én is a "leall a laptop" -ra ~ 2 orosz találat  , aztán átállítottam a google keresési beállításaiban / régióbeállítások hogy "oroszország"  -úgy több orosz találat lett...

  Inkább arról írjál hogy "leáll-e még a laptop" -és mikor szokta azt csinálni?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ez valami újabb jelenség ezekkel a generált, auto fordított oldalakkal - helyenként elég idegesítő tud lenni.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd