Proxy ip-port megadása közvetlenül browserben
2020-12-06T17:08:38+01:00
2020-12-08T17:16:54+01:00
2022-07-18T22:21:50+02:00
gyendresz
Meg lehet-e adni közvetlenül a browserekben(linkben), hogy éppen milyen proxyt használjon anélkül, hogy a beállításoknál kelljen machinálni?

http://proxy.com:8000(something)www.google.com
Mutasd a teljes hozzászólást!

 • Tudomásom szerint nem. És nagyon remélem is hogy nem.
  Belegondoltál már abba mekkora biztonsági kockázat lenne?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Proxy cserénél a hálókártya ki majd be is kapcsol, stb... vagy nagyon kell az a pár ms ping hogy az egyik a 1.1.1.1 -et a másik meg a 8.8.8.8 -at a harmadik meg a netszólgáltatódét használja?

  Olyat lehet hogy leteszteled az oldalakat egy szoftverrel amihez manualban hozzáadod -ja azt nem lehet .. a top 2000 weboldalt lehet futtatni vele ,a weboldalakat amiről szó van és a teszt közben ő majd megmondja azokhoz az oldalkhoz melyik a legjobb proxy, azt belövöd a hálókártyában alapra   a másodlagosnak meg nem kötelező ugyan azt,, lehet úgy is hogy az elsődleges 1.1.1.1  a másodlagos meg nem 1.0.0.1 hanem a másik cég elsődlegese ami lasabb 8.8.8.8

  namebench

  (meg is nézem, hogy az 1.1.1.1-e még tőlem a leggyorsabb)

  Ha meg nem azért a pár ms-ért akarsz DNS-t cserélgetni, akkor használj VPN-t úgy legalább fizetsz is valakinek, hogy rajta is át menyjen az adat ami mindenképen átfolyik a szolgáltatódon.. max ott lesz náluk lekódolva.. ha meg majd valaki rájuk szól egyből dekódolják .. oszt visszanézik hogy bitkoinban kakasviadalra fogadsz:)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Bakker...
  Te aztán nem picit kevered a szezont a fazonnal. Hálókártya ki/be kapcsolása? Minek? Hogy jön ez ide? Meg bele kevered a DNS-t is, holott erről szó sincs. Proxy-ról van szó, aminek semmi köze a hálókártyához (ez OS beállítás a hálózati kapcsolatra és nem a hálózati eszközre, vagy Firefox esetén ez független is lehet az OS-től, annak saját proxy kezelője van). Szerintem gondold át még egyszer, mi is az a proxy...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Előtte gondoltam, és úgy ugrott be  aztán mondom meg is nézem, hátha téves .. úgy dobta a gép hogy pl google proxy  modnom akkor miért nem DNS-t írt..   de mondom hátah az. (ha meg nem akkor valaki majd csak kisegít:)   (mikor átírom a DNS-t nálam megszakad a kapcsolat majd újracsatlakozik -de az téged mit zavar?)

  Oda írtam a VPN-t is  hátha inkább az a proxy...  csak hogy hátha kiegészitik a novellám.

  No, írnd már le hogy akkor hogy csinálja a kérdező, amit meg akar oldani, mert nekem az akét tippem volt.

  Legalább akkor haladonk, a firefoxban kell kavarni kész. proxy listát veboldalakhoz társítani. -Jó -e má igy? főnök :)   (tudom hogy te vagy a hálózatos arc, örömmel veszem hogy felhívtad a hibára a figyelmem)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • proxy proxi... na itt van-e Nord  -így se jó mert akkor hagyom :)

  Vagy foxnál írkálni   olyan proxy listáról ami vagy jó vagy nem.

  (ja lefutattam már azta "namebenc-et  azt dobta hogy nekem innen a 8.8.4.4 jobb mint az 1.1.1.1 -de az akkor nem ide vág)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szia,
  Nem vagyok a téma szakértője . Mire gondolsz?
  Valami olyanra gondoltam mint:
  FelisCatus/SwitchyOmega
  Csak itt a kiválasztás után tudom használni a proxyt én meg a linkben szeretném megadni, hogy épp melyiket használja.(Akár egy rögzített választékból véve.)
  Ebben nem látok sokkal nagyobb veszélyt, mint a meglévő lehetőség használatában.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • FEJEZD BE! A Proxy-nak semmi köze nincs a DNS-hez!!! Pláne nincs a VPN-hez!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Mire gondolsz?

  Tudod mi az a proxy és mire való? Tudod mi történik akkor ha proxy-n keresztül kapcsolódsz? Megsúgom: minden adatforgalmad a proxy szerveren megy át. Ha csak úgy linkbe lehetne ágyazni ilyet, tele lenne a net ilyen linkekkel, és a forgalmat olyan szervereken küldenék át amik szépen lefigyelnék a forgalmat, ellopnák a jelszavakat és minden mást is.

  Gondolkozzatok már egy picit témanyitás előtt!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Gondolkodtam a magam szerény képessége szerint
  Itt ez a veszély nem áll fenn mert saját üzemeltetésű és jelszó különben sem megy rajta.
  Tesztelés megkönnyítésére kellene.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ja akkor te akarod mások adatait átfolyatni a proxy szervereden?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Saját szó ismerős vagy magyarázatra szorul?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nem nagyon...

  Nem értem magam elől minek bújlálnék, "saját proxy szerveren"  szóval ha  a proxy cucc valamit eltériteni kell és most otthon már kész, csak tesztelnéd , azt hadrendbe is kell majd állítani csak nem megy a teszt.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Az a helyzet, hogy szerintem sem alkalmasak a böngészők arra, hogy a címsorba közvetlenül proxy-t meg lehessen adni. De ettől függetlenül van egy kerülőút, amit ugyan megcsinálni nem is olyan egyszerű, de végeredményben el tudod vele érni, hogy tetszőleges proxy-t megadhass a címsorban. Ehhez viszont az kell, hogy ha a böngészőkbe speciális címsort adsz meg, akkor az arra hivatkozó kapcsolat egy virtuális gépben futó webproxy + azon belüli container-ek (mindegyik egy-egy külső proxy-ra beállítva) legyenek, és hogy az egész virtuális gép legyen elérhető valamilyen névvel (hosts). Elég bonyolult? A dolog valahogy így működik:

  Legyen a virtuális gép neve az, hogy proxy.local. Ennek fix IP-jét felveszed a hosts fájlba, így a böngészőben a nevével hivatkozhatsz rá. A hivatkozott link valahogy így néz ki:

  http://proxy.local/?kulso_proxy_neve&ssl&link=a_teljes_link_protokol..

  Pl.:

  http://proxy.local/?freeproxy.net&ssl&link=pcforum.hu/tudastar/14480..


  ...és ennek hatására a FreeProxy 8000-res portjával éred el ezt a PCForum tokipot. Az "ssl" parméter azért kell, hogy a PCForum.Hu ne HTTP-n, hanem HTTPS-en legyen elérve.

  A virtuális gépben egy Apache http-proxy figyel. A virtuális gép hosts fájljába felveszed az összes általad használni kívánt külső proxy nevét, IP címeknek meg fix, de LAN-on belüli IP-ek adsz meg. Ezután létrehozol annyi nem-privilegizált konténert a virtuális gépen belül, ahány külső proxy-t el akarsz érni. Minden konténermnek két NIC-je legyen; az egyik abban a belső LAN-ban van, amelyre a virtuális gép hosts fájlja hivatkozik, a másik meg mondjuk NAT-on keresztül érje el az internetet. Minden ilyen konténerbe default route-nak a NAT-olt WAN oldalt állítod be, és mindegyikben legyen szintén egy Apache http-proxy, amely LAN felől foagja a virtuális gép Apache proxy-ja felől érkező kéréseket és a NAT-olt WAN felé kezdeményezi tovább (proxy). És így minden egyes konténerbe beállíthatod a WAN NIC felé a tényleges külső proxy elérését. Végül a konténereken kívüli, virtuális gépen lévő Apache http-proxy-zásánál is és a konténereken belüli Apache http-proxy-zásánál is részenként regexp-pel szeded szét a speckón összerakott linket.

  A fenti folyamat lépésenként így zajlik:

  1) Beírod a böngésző címsorába mondjuk ezt: 
  http://proxy.local/?feeproxy.net&ssl&link=pcforum.hu/tudastar/144805..

  2) Mivel a Windows hosts fájljába felvetted a "proxy.local"-t mondjuk a 192.168.1.2-re, így ez a bazi hosszú link a 192.168.1.2-n ülő virtuális gép felé indul el.

  3) A virtuális gép Apache-a proxy-zik úgy, hogy regexp-pel kiszedi belőle a ténylegesen megkeresendő proxy szerver nevét (a "freeproxy.net"-et). Mivel a virtuális gép hosts fájljába felvetted ezt a nevet mondjuk a 10.0.0.1 belső LAN IP-re, így a tovább-proxy-zál a belső, "freeproxy.net" nevű konéner felé indul el.

  4) Beérkezik a kérés a konténerbe. Annak is van belül Apapche-e, az is ki-regexp-peli a ténylegesen meglétogatandó oldalt és ugyanígy azt is, hogy a protokoll SSL-t használ-e, vagy sem, és mivel ezen a konténeren belül a defaultroute a NAT-olt WAN felé néz, így arra indul tovább a kérés. Csahogy ebben a konténerben korábban már beállítottad, hogy az internet eléréséhez a freeproxy-net:8000-ret használja.

  5) És ezután a külső proxy használatával letöltődik a PCForum-on ez a topik a konténer Apache-ába, ami reverse-proxy-ként visszaadja azt az őt megszólító virtuális gép-beli Apache-ának.

  6) A virtuális gép Apache-a pedig szintén ugyanígy visszaadja a böngészőnek ezt a topikot.


  Szóval összefoglalva: eléggé összetett a feladat, kis-millió bug lehetőséggel, de nem lehetetlen, meg lehet oldani úgy, ahogy szeretnéd (de ehhez önmagában a böngésző nem elég, külső eszköz is kell hozzá és ezt valósítja meg a fenti virtuális gépes / konténeres / többszörösen proxy-zott eljárás).
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • ennyire se kell túlbonyolítani.
  A subdomain rész lehet a proxy, előtte esetleg a protokol, ezt már egy apach vhost és proxy -val is meglehet oldani.

  A közvetlen címsorba beírt URL azért nem jó, mert a proxy szerverek GET paraméterben kapott URL / -el fog kezdődni. pl. /https://www.google.com innentől pedig érvénytelen lesz az URL ezért nem fogják tudni azt betölti, mert erre nincsenek felkészítve, hogy levegyék az első / jelet.
  Persze magadnak módosíthatsz egy ilyet és futtathatod, és akkor műkődini fog, így is bármi extra csavar nélkül is.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A feladat az lett volna, hogy a tesztelő kollégáknak ne kelljen állítgatni a proxyt, hanem a hibajegyben kapott link alapján közvetlenül tudják elérni.
  Nem tudtalak követni, de azt azért levettem, hogy ha sikerülne is az attrakció, akkor is minimum lassú lenne. 
  Azt meg, hogy a home officeban  dolgozó kollégáknál ezt miként lehetne belőni, el sem tudom képzelni.
  Sejtettem, hogy nem átlagos probléma, de reméltem hogy vagy valamilyen böngésző beépülőn, vagy valami proxy szerver beállításon keresztül azért varázslás nélkül is megoldható.

  Köszi a segítségedet: EGY
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Igen, a gyenge próbálkozásomnál pont ez a / volt a probléma.
  Felvetem a lehetőséget/szép feladatot a proxyt kezelő kollégámnak, hátha neki sikerül megoldania.

  Köszi: EGY
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nem tudtalak követni, de azt azért levettem, hogy ha sikerülne is az attrakció, akkor is minimum lassú lenne.

  Nem lenne lassú. El se hinnéd, hogy az általam vázolt HTTP proxy-s megoldást mennyire sok helyen alkalmazzák úgy, hogy te észre sem veszed. Konkrétan itt a PCForum.Hu sem közvetlenül van kint a neten, hanem egy nginx proxy-n keresztül megy az egész. És ez sem lassú. Ugyanezzel a módszerrel csinálják meg a tárhelyszolgáltatók, hogy ugyanazon IP mögött sok weboldalt szolgálnak ki és mindezt sok fizikai/virtuális szerverrel. És elhiheted, hogy ott aztán nagyon is figyelnek a sebességre, hogy minden oldalt ki tudjanak szolgálni ugyanazon IP-n.

  Azt meg, hogy a home officeban  dolgozó kollégáknál ezt miként lehetne belőni, el sem tudom képzelni.

  Ezt az egészet, amit leírtam, ezt csak egyszer kell megcsinálni és ezt a virtuális gépet futtathatja saját gépén sok-sok fejlesztő. Ehhez igazából egy VirtualBox vagy egy VMWare Player is elegendő lenne. Ilyet tuti, hogy használtatok már...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Akkor csak a felfogásom lassú de szerencsére nem is az én feladatom.
  Remélem, sikerül a kollégámnak megoldania, nekem csak a megfelelő formátumú bejegyzést kell produkálnom.
  Köszi: EGY
  Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd