Asus Tuf K5 billentyűzet recsegés..
2021-01-25T18:20:33+01:00
2021-01-25T19:40:12+01:00
2022-09-10T04:40:28+02:00
toxa98
Sziasztok!
Egy hónappal ezelőtt vásároltam egy Asus TUF K5 billentyűzetet. 3 hétig teljesen tökéletesen működött, viszont 1 héttel ezelőtt nagyon elkezdett recsegni például: van beépített csuklótámasza a billentyűzetnek, ha arra ráteszem a kezem egyből elkezd recsegni viszont ezt betudtam annak, hogy műanyagból van szóval ez nem is zavar, viszont ez a jelenség se volt meg 3 hétig. A nagyobb probléma a billentyűzettel az, hogy a leggyakrabban használt gombokat (W, A , S D, illetve a nyilak) ha hosszabban nyomom elkezd "recsegni", ha egyszerre több gombot nyomok példának mondjuk a felső és a bal nyilat nyomom egyszerre, akkor még hangosabban csinálja. Amikor a gombokat lenyomom  nem csak maga a billentyűzet recseg, hanem  a gomb (keycap) is. Ez elég idegesítő, hiszen a billentyűzet még majdnem új, viszont még ezt el is tudnám viselni, de mióta ez fennáll, olyan mintha teljesen megváltozott volna érzésre az említett (w,a,s,d,nyilak) gombok lenyomása, mintha még egy kicsit ragadna is, igaz ezt csak a W és a D gombnál tapasztaltam... viszont ez csak játékban tapasztalható, ha hosszabban nyomom le a gombokat, gépelésnél nem.A történethez az is hozzá tartozik, hogy az előző jóval olcsóbb billentyűzetem 3 év után se produkált ilyeneket..  Két kérdésem lenne, hogy ez a jelenség normális, ha nem, akkor mi lehet az oka? Illetve, hogy mivel még majdnem az új a billentyűzet, természetesen megvan még a garancia rá, van esély hogy  ez beletartozna a garanciális problémák közé, érdemes emiatt a szervízhez  fordulni? 
Köszönöm előre is a segítséget!
Mutasd a teljes hozzászólást!
Jogszabály ez alapján nem utasíthatnak el. A csere mindenféleképpen indokolt és élj vele. Hivatkozhatsz az ASUS leiratra is.
Mutasd a teljes hozzászólást!

 • 1: beletartozik
  2: nem szervizbe, hanem az eladóhoz vissza.
  3: cseréld ki másik keyboard -ra, mert a csere is ugyan úgy fog majd működni mint a hibás.
  4: változtak a garanciák.....

  TUF GAMING
  MECH-BRANE KAPCSOLÓK

  A mechanikus és a membrános billentyű kapcsolok előnyeit ötvöző TUF Gaming K5-be először kerültek Mech-Brane kapcsolók, amelyek újfajta játékélményt kínálnak: határozott, egyértelmű nyomásérzetű kattintás csendes működéssel és puha, kipárnázott érintés. A teljes magasságú gombok 3,7 mm-es lenyomási távolsága gyors és válaszkész működést eredményez, az anti-ghosting és 24-key rollover funkciók pedig azt jelentik, hogy a rendszer minden mozdulatodat megbízhatóan észleli.
  na ezt nem nyújtja számodra ez a db.>>ASUS véleméy
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Köszi szépen a választ! :) 
  Változtak a garanciák alatt pontosan mit értesz? :) Bocsi, hogy nem esik le egyből csak nehéz napom volt, erre még itt van a billentyűzet probléma is... 
  Illetve, akkor szerinted is a billentyűzet hibája, és feltehetőleg nem az én hibám miatt kezdett recsegni  és akkor ez nem normális jelenség más  billentyűzeteknél se?
  Ja és még annyi, hogy ha visszaviszem és igazat adnak nekem hogy hibás a billentyűzet, vagy esetleg hivatkozok arra amit írtál, hogy azok az állítások nem teljesülnek, akkor valószínűleg egy ugyanilyen billentyűzetet kapok vissza, szóval más billentyűzetre cserélésre nem lesz lehetőségem..:(A 3 hét alatt egyébként nagyon meg voltam elégedve a billentyűzettel, viszont azóta már közel se nyújt olyan élményt mint korábban..  Szóval bízom benne hogy így lesz és kicserélik, és nem fogják hibátlannak mondani a billentyűzetet.. illetve hogy hátha ez csak gyári hibás volt, és ha újat kapok annak már nem lesz ilyen hibája..
  Edit: A billentyűzeten a gombokat elég erősen, de szerintem nem olyan szinten nyomom hogy már károsodjon, de elvileg ezt is bírnia kéne, az előző is 3 évnél tovább bírta.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Jogszabály ez alapján nem utasíthatnak el. A csere mindenféleképpen indokolt és élj vele. Hivatkozhatsz az ASUS leiratra is.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd