SD kártya titkosítva, nem lehet olvasni semmilyen eszközben
2021-04-26T16:46:54+02:00
2021-04-29T07:47:10+02:00
2022-09-10T07:05:23+02:00
pcpisztoly
Van egy régi 16GB-s kingston SD kártyám amit régen titkosítottam egy Samsung galaxy a5 2017 telefonnal, de a telefon már nincs nálam, ha az adatokat nem is tudom visszaszerezni majd, de hogy tudnám elérni hogy felismerje a gépem/telefonom/tabletem? (nem jelenik meg a meghajtók között) partícióknál nincs ott, driverek frissekElőre is köszönöm a segítséget
Mutasd a teljes hozzászólást!
Ez a kártya vezérlőjének a hibája - innentől nem érdemes foglalkozni vele, mert adatmentésre nincs szükség, viszont ilyen állapotában másra sem lehet használni: sajnos ez a kártya elhalálozott.
Mutasd a teljes hozzászólást!

 • Felkeresel egy használt telefonos boltot a pultra csúsztatsz egy ezrest és megkéred a pultban állót,
  ha tudna rád szánni két percet, előadod az itt leírtakat és vársz... csendben, udvariasan a válaszra.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • PC-n, az eszközkezelőben látható a kártya? Ha ott sem, akkor hardver hibás. Ha ott igen, akkor egy próbát megér, ha betűjelet adsz neki. Ha jó a kártya és már látja a gép, akkor az SDFormatter-el meg kellene tudnod formázni (természetesen minden adat elveszik róla).
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Csak szólok, hogy a neve SD kártya. Secure Digital.

  Ha titkosítva van a kártya, akkor a tartalmához csak a titkosító eszközzel vagy a titkosító kóddal lehet hozzáférni. A rajta lévő adatokat nem lehet visszanyerni.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Csak szólok, hogy én tudom. :) A válaszom nem az adatainak a visszanyerésére irányult, hanem arra a kérésére, hogy újra használatba tudja venni a kártyáját, akár az adatai elvesztése árán is. Azokat ugyanis sajnos esélytelen visszanyerni, mert ezek a telefonok az egyedi hardver ID-jükből generált titkosító kulccsal dolgoznak, így az adatok visszafejtése az eredeti eszköz hiányában csak Cellebrite Touch, vagy más, hasonló szintű hardveres megoldással lenne lehetséges, viszont az ilyenek csak kormányzati szerveknél fordulnak elő, a sima földi halandók számára elérhetetlenek.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • megjelenik hogy a gép próbálna olvasni valamit és megjelenik "Realtek USB 2.0 Card Reader" majd egy pár másodperc múlva lefrissít és eltűnik (ha rákattintok akkor először azt írja hogy "Ez az eszköz megfelelően működik.", majd amikor lefrissít akkor azt írja hogy "
  Jelenleg ez a hardvereszköz nincsen a számítógéphez csatlakoztatva. (Kód: 45)
   
  A probléma megoldásához csatlakoztassa újra a hardvereszközt a számítógéphez.")
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ez a kártya vezérlőjének a hibája - innentől nem érdemes foglalkozni vele, mert adatmentésre nincs szükség, viszont ilyen állapotában másra sem lehet használni: sajnos ez a kártya elhalálozott.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Még egy kísérletet tegyél más kártyaolvasóval, aztán engedd el.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Én próbálkoznék valamilyen SD formattal vagy Low Level formattal. Több félét le tudsz szedni az internetről. Próba szerencse, talán akad, amelyik nem vizsgálja a titkosítást, és törli.

  Nagyobb esélyed van valami régi OP. rendszerrel, például XP-n, mert ott még nem fektettek akkora hangsúlyt az adatvédelemre, nagyobb az esélyed, hogy nem törődik a titkosítással.
  Nekem Samsung TV-vel volt hasonló nézeteltérésem, mert a Samsung valami saját formátumra formázza a tároló eszközöket, amit semmi más nem lát. De valamelyik formatter látta, és megformázta XP alatt, csak azóta gépet cseréltem, és már nem mlékszem a nevére.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Látom, egyre gondoltunk: ezért ajánlottam fentebb az SD Formattert, ami az SD Association hivatalos alkalmazása.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd