SSD klónozás SSD-re - Nem nőtt a méret
2022-02-16T16:18:22+01:00
2022-02-16T16:23:42+01:00
2022-07-18T21:39:54+02:00
gery92
Sziasztok!

A mai nap folyamán klónoztam a meglévő 120 GB-os SSD-met (Kingston 120GB HyperX Fury SHFS37A/120G) egy 1 TB-s SSD-re (Samsung 1TB 870 QVO SSD (MZ-77Q1T0BW). A klónozást egy Axagon ADSA-ST dokkolóval hajtottam végre, amin van klónozás funkció. Az új SSD-t beszereltem a gépbe, a Windows kérdés nélkül el is indult, minden ugyanolyan, mint eddig. Szó szerint, mivel a méret nem változott. Még mindig 120 GB-nak látja a rendszer. A Windows lemezkezelője illetve külső partíciós programok is.

Miképp tudnám bővíteni szoftveresen az SSD-t?
Mutasd a teljes hozzászólást!
Most őszintén: ha klónoztad, mégis mit vártál? Az pontosan azt csinálja amit kell neki: a forrást replikálja. Ha megnézed a lemezkezelőben, láthatod hogy a meghajtó "hátsó fele" üres. Mivel a Windows telepítő a lemez végére is tesz technikai partíciót, így ezzel a megoldással nem tudod megoldani. Mindenképpen újra kell kezdened egy megfelelő célprogrammal, megfelelő beállítás mellett. A lényeg az, hogy a Windows telepítést tartalmazó partíció méretét meg kell növelni, de a technikai partícióknak meg kell maradnia, és a sorrendnek is.
Mutasd a teljes hozzászólást!

 • Mivel klónoztad ez így helyes, az SSD-t migrálni szokták.
  Semmi gond a lemezkezelőben a nem lefoglalt helyet formázd le
  és add a már meglevőhöz, kiterjesztés.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Most őszintén: ha klónoztad, mégis mit vártál? Az pontosan azt csinálja amit kell neki: a forrást replikálja. Ha megnézed a lemezkezelőben, láthatod hogy a meghajtó "hátsó fele" üres. Mivel a Windows telepítő a lemez végére is tesz technikai partíciót, így ezzel a megoldással nem tudod megoldani. Mindenképpen újra kell kezdened egy megfelelő célprogrammal, megfelelő beállítás mellett. A lényeg az, hogy a Windows telepítést tartalmazó partíció méretét meg kell növelni, de a technikai partícióknak meg kell maradnia, és a sorrendnek is.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Lemezkezelő, jobbklikk a partíción és bővítés. Itt értelemszerűen eljársz...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nem tudja hozzáadni a szabad területet, pontosabban nem a jó partícióhoz. Egy szabályos Windows telepítés esetén az utolsó partíció a helyreállítási partíció, nem a rendszer.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd