Windows 10-11 akadozó/szaggató kép és hang
2022-04-03T14:29:40+02:00
2022-04-09T12:17:04+02:00
2022-06-29T08:11:30+02:00
pqmacs19971
Sziasztok! 

Először is szeretném leszögezni, hogy nem vagyok egy nagy számítógép zseni, alapokat és annál picit többet tudok és gépet is azért tudok összerakni. Bocsi ha kicsit hosszú lesz a sztori.

A probléma:
A problémám ott kezdődött, hogy a számítógépem belassult, 250Gb SSD-re volt telepítve a Windows 11. Gyakorlatilag használhatatlan lett a gépem, még a Google Chrome megnyitása is gondot okozott neki. Ekkor kicseréltem az SSD-t, vettem egy újat és be is raktam a gépbe. Friss windows 10-et telepítettem fel rá. (Windows11 telepítőm nincs) Telepítés egy kicsit érdekesen zajlott ugyan is a gépem telepítés közben BSoD-ot kapott. (Hibaüzenet: Driver PNP Watchdog) Meg is ijedtem, ennek nem így kellett volna lennie. Na de a gép gyorsan újra indult és a telepítő folytatta ahol abbahagyta.
Hagytam, hogy a telepítés befejezedődjön, a windows működött a rendesen, telepítettem a szükséges drivereket. majd hagytam, hogy a windows is frissítse amit kell. Másnap a gépet bekapcsolva azt tapasztaltam, hogy gyakorlatilag az egész számítógépem folyamatosan akadozik. Ezt úgy kell elképzelni, hogy másodpercenként akadt meg a kép függetlenül attól, hogy mit csináltam épp. Ez mellé a hang is akadozott. Úgy gondoltam biztosan a BSoD miatt van ez ami a telepítés közben lépett fel. Először próbáltam utána nézni a dolognak az interneten, de semmi használhatót nem találtam. Újra akartam telepíteni a windowst. A gépet ekkor ki akartam kapcsolni de az egyszerűen nem tudott leállni. A kép ugyan kikapcsolt de a számítógép még mindig áram alatt volt, pörögtek a ventik, világított. Vártam vagy 20 percet és akkor se történt semmi, úgyhogy kénytelen voltam a kapcsoló gomb hosszan nyomva tartásával lekapcsolni. Újra leformáztam az SSD-t újra telepítettem a windowst, a telepítés során ismét BSoD ugyan azzal a hiba üzenettel. Tanácstalan voltam. Ismét megvártam, hogy feltelepüljön a windows. megint elismételtem ugyan azokat a dolgokat (telepítések/frissítés) másnap ugyan azzal a problémával szembesültem (akadozó kép és hang). Ekkor már csak újra indítani próbáltam a gépet de ezt is sikertelenül, a gép egyszerűen nem tudott újra indulni. Megint kinyomtam, majd újra elindítottam. Fel bootolt a windows és a gépem teljesen jól működött. Nem jelentkezett a probléma. azt hittem csoda történt. Használatba is vettem a gépet, telepítettem egy két játékot is, minden teljesen jól működött ahogy annak lennie kell. A gép ezután teljesen normálisan leállt. Másnap a gép aznapi első bekapcsolásánál ismét jelentkezett a probléma, akadó kép és hang, a gép nem kapcsol ki magától. Újraindítás után persze megint minden tökéletesen működött. Így teltek el napok, így használtam a gépet. Közben jött a windows 11 frissítés is azt is feltelepítettem, itt a frissítés során 10-ről 11-re ismét egy BSoD a következő hibaüzenettel: DRIVER_POWER_STATE_FAILURE. Hát mit ne mondjak a telepítés ez után is folytatódott. megvártam, hogy befejezze. A windows működött... azóta így használom.

Tehát, windows telepítéseknél állandóan BSoD-t kapok. A kép és a hang folyton akadozik ha egy hosszabb szünet után először kapcsolom be a gépet, ha ez a probléma fenn áll a számítógépem egyszerűen képtelen kikapcsolni/újraindulni. Kényszerített újraindítás után a probléma megszűnik, de ha hosszabb ideig áll a gép (8-24óra) újra előjön.

A számítógép:
-Alaplap:
MSI MPG X570 GAMING PLUS
-Proci:
AMD Ryzen 9 3900X
-Ram:
G.Skill Ripjaws V 2x16GB DDR4 3200Mhz
-Táp:
FSP 850W Hydro G 80+Gold
-Gpu:
MSI RX 6800 XT 16 GB GDDR6 GAMING Z TRIO 16G
-Tárhelyek: 250Gb2.5 sata SSD, Samsung 970 evo plus 1TB Nvm M.2 SSD, 1TB HDD.

Segítségeteket, válaszaitokat, ötleteiteket előre is köszönöm.
Mutasd a teljes hozzászólást!
Az M2-2 slotban van a 1TB lapka? Mert osztozik az M2-1 slot a vga kártyával. Ha nem így van akkor rakd át oda.
Mutasd a teljes hozzászólást!

abcd