Minden indítás után "Felkészülés automatikus javításra"
2022-07-26T10:06:16+02:00
2022-07-27T20:19:19+02:00
2022-07-27T20:40:25+02:00
SnipEz
Sziasztok ! 

Régebben a gépem minden indítás után kékhalált kapott, különböző hibakódokkal. Ezt megelégelve újratelepítettem, de azután is jöttek ugyan úgy. Gép használata közben nem kaptam, csak mindig amikor elindítottam a gépet. Nem rég, körülbelül egy hete újra telepítettem, valami féle csoda módon ki gondolta volna, de ugyan úgy kaptam a kék halálokat, de 2 napja nem kék halált kapok, hanem minden egyes indításkor azt írja hogy "Felkészülés automatikus javításra" és utána persze nem tudta megjavítani a számítógépet, ezért 1-2 kattintás után bedob a windows-ba. Betudok ugyan lépni a windowsba alig 3-4 perc alatt, de attól még nem egészséges ez az állapot gondolom.
Meg lehet e szüntetni ezt a körforgást valahogy ? Ha igen, várom a hozzászólásokat, és köszönöm előre is.

Gépem adatai : 
CPU típusa : DualCore Intel Core i3-4130, 3400 MHz (34 x 100)
memória : 8gb
hdd : HDD (WDC WD5000AAKX-22ERMA0)
alaplap : Asus H81M-E
Gpu : Gtx 750 ti
Mutasd a teljes hozzászólást!

 • Régebben a gépem minden indítás után kékhalált kapott, különböző hibakódokkal. Ezt megelégelve újratelepítettem, de azután is jöttek ugyan úgy.

  Miből gondoljátok sokan, hogy egy vélhetően hardverhiba megoldódik azzal ha újratelepítésre kerül az operációs rendszer? Az első lépésnek mindig annak kellene lennie hogy kiderítjük mi okozza a hibát, és annak megfelelően cselekszünk. Esetedben nagyon gyanús a HDD, mindenképpen meg kellene nézni HD Sentinel-el hogy mit mond rá. Kezdjük ezzel.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Csatoltam a képet arról hogy mit írt ki nekem.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
  Csatolt állomány
 • Üdv!

  "Meg lehet e szüntetni ezt a körforgást valahogy ?"

  Igen, le kell cserélned a haldokló, rendszermeghajtóként használt WD5000AAKX-22ERMA0 HDD-t. Egyébként is jobban járnál egy SSD-vel, mert nagyságrendekkel gyorsulna a géped, nagyban javulna tőle a használati élménye. Arra figyelj, hogy a Windows SSD-re telepítése előtt BIOS-ban át kell állítanod AHCI-re a SATA vezérlőt, hogy jól kezelje azt. A Samsung Pro vagy EVO SSD-ket ajánlom mert megbízhatóak, ha budapesti vagy akár le is tudjuk tesztelni vele.

  A HDD Sentinel tesztjéről: kb. minden gyártó vadonatúj, látszólag tökéletes meghajtóiból láttam már több olyat is, amik 1 héten belül megálltak, miközben a HDSentinel mindvégig hibátlannak mutatta őket (a HDS egy nagyon jó program, de a S.M.A.R.T. adatokból dolgozik, így nem tévedhetetlen).
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A 3. fülön lévő S.M.A.R.T. adatok lennének lényegesebbek, mert ez az általános összefoglaló nem hordoz lényeges információt a mi szempontunkból.

  Valamint ott érdemes jobb klikkel átállítani decimális kijelzésre a hexadecimális értékeket.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A magánvéleményem, hogy DJ_Tacee-nak jár a pont mert hamarabb gondolta a HDD-t, csak én voltam az aki 100%-ra mondtam, hogy az a hunyó.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hali!

  Én meg úgy gondolom, hogy nem ez a megoldás. Vagy nincs megoldás, vagy máshol talált rá (de nem osztotta meg). Ugyanis, előbb törlésre jelölte a témát, majd egy percen belül (elképzelhető, hogy azért, mert nem törlődött automatikusa ez a téma – megvan az oka), azaz, pár tíz másodperc elteltével fogadta el megoldásként a hozzászólásodat.

  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Értem, talán egyszer elárulja, hogy miért csinálta így.

  Egyébként tényleg van rá esély, hogy a tápegység volt a probléma: cca. 0.01%.

  Bele kellene venni a szabályzatba, hogy csak indokolt esetben töröljék a témákat, hogy információként megmaradhassanak az utókornak.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Címkék
abcd