Flashjáték és adatbázis

Flashjáték és adatbázis
2010-02-17T14:59:18+01:00
2011-01-31T12:37:30+01:00
2022-07-27T06:27:38+02:00
Csuli
Sziasztok!
Lenne nekem egy problémám. Van egy weboldalam, amihez szeretnék ingyenes flash játékokat beszúrni. Ez eddig meg is van, azonban én azt szeretném,hogy a csúcstartók neve és pontszáma az én oldalam adatbázisába tárolódjon el. Erre van valami megoldás? Esetleg kész flash játék vissza fordítása kóddá, és úgy megadni az adatbázisom adatait? Vagy bármilyen ötlet!
Mutasd a teljes hozzászólást!
Amire szükséged van az kliens oldali script + szerver oldali script + adatbázis szerver. Példának okáért: JavaScript + PHP + MySQL.

A lényeg vázlatosan a következő:
1.) A weblapon csinálsz egy hidden (rejtett) form-ot aminek van PHP-ben megfelelő fogadója.
2.) Mikor a játékos teljesíti a játékod akkor a Flash JavaScript segítségével kitölti a rejtett formot a csúcstartó játékos információjával, majd POST-olja a tartalmát a szervernek.
3.) A PHP szerver feldolgozza a POST üzenetben küldött adatokat és tárolja őket az adatbázisban.
4.)
A POST üzenet tartalmába valami azonosítást és titkosítást mindenképpen vezess be, nehogy valaki hozzáértő csaljon.


Amúgy meg ajánlom a www.prog.hu -t az ilyen jellegű kérdésekre. Ott valószinűleg sokkal több szaki van aki ért ehhez.
Mutasd a teljes hozzászólást!

  • Rendben, ez működne ez a dolog,de...itt jön a de
    nekem olyan megoldás kellene, ami már megírt flash játékra vonatkozik. Vannak ingyenes flash játékok, melyet csak be kell "linkelni" az oldaladra. Ebben az esetben is erről lenne szó, csak nekem az kéne, hogy aki az én oldalamon játszik, azoknak az eredménye az én adatbázisomba kerüljön. Itt a legnagyobb problémát az okozza, hogy nem tudom hogyan módosíthatom a már kész flash játékot(ha szabad ilyen egyszerűen fogalmaznom)
    Mutasd a teljes hozzászólást!
  • Úgy gondoltam nem nyitok új témát, hanem folytatom ezt.
    Úgyanazt szeretném elérni amit a kolléga, csak nekem megvan már minden hozzá, hogy összeálljon a kép.
    Csak....a játékot szédszedem Sothink SWF Decompiler-rel, aztán Macromedia Flash 8 -al beleteszem a mentés gombot és export.
    A probléma a végeredmény, mindent lehet vele csak játszani nem.
    Példa: Játék
    Nem a gomb rontotta el az tuti.
    Jó lenne tudni, hogy akik már csinálták ezt a szétszedés összerakást, mivel és hogyan kenték....
    Mutasd a teljes hozzászólást!
  • Sajnos nem mindent tud megfelelően vissza fejteni koddá!
    Sokszor tapasztaltam én is ezt a hibát. Játékoknál meg szinte lehetetlen használható kódot kapni.
    Mutasd a teljes hozzászólást!
  • Mások csak meg csinálják valahogy.....
    Mutasd a teljes hozzászólást!
  • Nem csinálják meg!
    Ill. nem így.
    Ha "visszafejtesz" egy játékot, azt már fújhatod. Az a program erre alkalmatlan (leginkább csak arra jó, hogy bizonyos adatokat kinyerj a flash-ból, illetve sima "egyrétegű" programoknál lehet használni), ezt a módosítást csak úgy lehet megtenni, ha a forrásfájlod adott, egyéb esetben marad a php pl..
    Mutasd a teljes hozzászólást!
  • Forrás file nincs és nem is nagyon lesz.
    Php-val tudnék igazodnia $_POST-okhoz, de az már a végső megoldás lenne.

    Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd