Egér szimpla kattintás helyett dupla kattintás
2012-01-22T19:12:58+01:00
2020-02-23T09:17:29+01:00
2022-07-18T21:59:20+02:00
Chaze
Hello mindenki!
Mág láttam itt egy ilyen témát csak az tele volt OFFolva semmi konkrétumot nem találtam benne.
Szóval az lenne a problémám, hogy ha bal egér gombbal kattintok akármire minden harmadik-negyedik kattintást duplán érzékel.
Az egér egy olcsó Trust modell, kb 3 hónapos lehet eddig prímán működött
Mutasd a teljes hozzászólást!
Lehet kifogtál egy rossz egeret. Amiben sokkal gyengébb mikrokapcsoló van. Esetleg ha tudod cseréld ki egy másikra a mikrokapcsolót.
Mutasd a teljes hozzászólást!

 • Látom a témát is kétszer nyitja! :D
  Az egér egy olcsó Trust modell, kb 3 hónapos lehet eddig prímán működött
  - további kérdés?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hát akkor is :D eddig a legergyább 500 Ft-s egerem is 1-2 évig húzta
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Lehet kifogtál egy rossz egeret. Amiben sokkal gyengébb mikrokapcsoló van. Esetleg ha tudod cseréld ki egy másikra a mikrokapcsolót.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hát MediaMarktba vettem elméletileg 1 év garit vállalnak rá majd visszaviszem, de még előtte letesztelem másik géppel is mert gyanakszok a winre is mert néha csinál érdekes dolgokat régi már szegény
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Üdv! Cseréld ki a mikrokapcsolót, vedd le a mikrok. tetejét és tisztitsd meg az érintkezőket. A kapcsoló tetejét két bepattanó kis fül tartja. Pl. keskeny tapaetevágó késsel ki lehet patintani. A kis műanyag 'gombra" kell vigyázni, el ne vesszen. Tisztítás, kontakt spray, vagy zsírtalanító spray, finom kezüeknek, 2mm széles polirpapír. Az sem kizárt, hogy a panel fóliája a kapcsoló beforrasztásánál elrepedt, mert ha nem fekszik fel a mkapcsoló, nyomkodásnál mozog. Vegyél újat. Egy darabig jó lesz.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Sziasztok! Olvasom itt az ötleteket! Én több egérrel próbáltam, új egérrel is próbáltam, új rendszeren is próbáltam és végül felújított gépen is próbáltam. Mégis duplán kattint egy kattintásra. Az egeret vissza vittem a szervizbe, kipróbálták és nem volt baja. Viszont maga a windows meg ugyanaz nálam. Nem lehet, h. abban van vmi? Mondjuk ha frissíteni akarom,azt írja,h. napra kész. De a nagy informatikus ismerőseim és maga pc szerviz sem tudott semmit mondani. Megnéztem a pc-n a beállításait. Ami egyedül másként tapasztalok, h. a hardver részben kétszer van benne az egér. Tiltsam le az egyiket?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • "a hardver részben kétszer van benne az egér ;"
  Ez nem szerencsés. Egeret húzd ki, mindkettőt távolitsd el, újra idítás után egér bedug.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Köszönöm, ki fogom próbálni! :)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Először is: saját kérdés, saját topik!
  Másodszor: az hogy két egér van jelen, alapvetően nem hiba - nálam is kettő van az eszközkezelőben. A körülmények határozzák meg, hogy probléma-e.
  A duplakattintás lehet windowsos alapbeállítás is - kérdés: hol is miként kattint kétszer ... amit ugye elfelejtettél leírni!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Köszönöm a válaszokat! Vezérlőpultban megnéztem az egeret. Kihúztam az usb-ből és eltávolítottam a hardver részben mindkét frissítést, ami teljesen egyező volt. Újra indult a gép és megnéztem,h. mi a helyzet az egérrel. Még nem is volt csatlakoztatva,de már látta a rendszer és naprakésznek írta. A frissítéseit letiltottam, egeret csatlakoztattam és azóta még nem kattintott kétszer szimpla kattintásnál. Magát a dupla kattintást főleg linkeknél alkalmazta weboldalakon.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Üdvözlet :)

  Nos továbbra is dupla kattintás van szimpla kattintás során. Ez most jól látszott linkek megnyitásánál,valamint weboldalon,vagy webjátékon lévő ikonnál. Ha például egy ikonra kattintok, megjeleníti,amire kattintok,de le is veszi egyből. Linknél meg két oldalt nyitott meg. Szeretnék még kérni ötletet,amit érdemes lehet átnézni. Köszönöm előre is
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szeretnék még kérni ötletet,amit érdemes lehet átnézni.

  Pl az első hozzászólásom első sora: saját kérdés, saját topik!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Kedves Aranka! Ha csak ennyire telik öntől, h. új kérdés, új topic,akkor jobb lenne,ha nem is írna. Egy fórumban sincs az,h. minden témához kapcsolódó új kérdésnél új topicot nyissanak, pont azért, h. egyben legyen,h. miről is van szó. Mivel a hiba továbbra is fent áll és nem kaptam egyéb ötletet, részemről kiléptem ebből a témából.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Talán olvasd el a fórumszabályzatot, meg próbáld meg értelmezni - a jelenség lehet hogy hasonló, de a probléma nem ugyan az! Ha ugyan az lenne, akkor az elfogadott válasz segítene ugye és akkor nem kellene kérdezni.   Tudom, hogy nagyon egyszerű dolog nyekeregni, meg megésértődni, is egyszerűbb, mint gondolkodni, de talán próbáld meg.

  És ahogy mondtam: a fórumszabályzatot is olvasgasd.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Mivel a hiba továbbra is fent áll és nem kaptam egyéb ötletet,

  Cserélj felhasználót, a hibaelhárítás idejére.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nekem az volt a gondom, hogy néha sokadjára kellett kattintani, hogy bevegye. Összeszedtem a bátorságom, és szétszedtem, kijött belőle pár porpamacs, egy épp a kis kapcsoló tetején ült. Nem akarom elkiabálni, de úgy néz ki a portalanítás megoldotta.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Tudom hogy régi topik, de most is aktuális hátha valaki olvassa. Én is keresem a megoldást.
  A probléma megoldását úgy hívják szaknyelven hogy pergésmentesítés. Egy kapcsoló "pergésekor" egy lenyomás hatására néhány milliszekundumos jelsorozatot hoz létre, mert már nem tökéletes a kontakt. De attól még működhetne időtlenül hosszú ideig.

  Két megoldást tudok elképzelni.
  Az egyik, hogy a windowsba kellene egy pergésmentesítő funkciónak lenni, ami kiszűri a kb 5 ms-nál gyorsabb jeleket.
  Második megoldás ugyanez hardveresen, az egérbe beépítve.
  Harmadik esetben akár a kettő együtt is működhetne.

  Az a baj, hogy a windowsban nem találtam ilyen működést.
  Ha valaki tud ilyenről az sokat segítene ha megosztaná.

  Felesleges okoskodásra, környezetszennyezésre buzdításra, meg kioktatásra sem én, sem más nem kíváncsi.
  Ha van konstruktív ötleted, előre is köszi a segítséget!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd