Erőszakos Nero 8 - nem tudom eltávolítani...

Erőszakos Nero 8 - nem tudom eltávolítani...
2012-01-25T13:07:09+01:00
2012-01-30T01:41:47+01:00
2022-11-03T05:50:31+01:00
pg6830
Sziasztok, megint egy problem...

Sajnos föltettem a Nero 8-at kipróbálni (a szomszédnak kellet valami ingyenes vagy beregisztrálható DVD-író-program) és nem tudok megszabadulni tőle!
Az egy dolog hogy egy elvileg a CD- és DVD-írásra kitalált program 2 gigát foglal el a lemezen (!) (Egy régebbi Alcohol 120% megelégszik 15 megával), és hogy a megkérdezésem nélkül magához rántja szinte az összes alkalmazástársítást (képek, zenék, videók, meg minden, amit még el lehet képzelni), de nincs start-menüből elérhtő uninstaller-je, Ha pedig a megfelelő menü alatt szeretném eltávolítani az XP-ből, azt jelenti, hogy a művelet csak azokon az összetevőkön hajtható végre, amelyek telepítve vannak (vagyis az összesen) és utána kilép...
Ha bemegyek a megfelelő programmapába, ott sem járok jobban: közli, hogy ettől már van frisseb verzió is a gépen, szedjem le először... (Persze nincsen, ezt mondanom sem kell azt hiszem...)
Rendszer-visszaállításban kezdtem el gondolkodni, de mivel mamut-méretű a visszaállítási pontja is, a sokeszű win (elnézést, hogy azt sem dícsérem) néhány egyéb nem fontos telepítés visszaállítási pontja miatt kidobta a kukába az egészet...
Na szóval: itt van a Néró, ronda mint a dög, lassú, mint csiga, és nem tudok mit csinálni vele... Ötlet?
Mutasd a teljes hozzászólást!
Próbáld ezzel leszedni: Nero CleanTool

De megpróbálhatod pl. a Your Uninstaller-el is.
Mutasd a teljes hozzászólást!

 • Úgy emlékszem, (újra)telepítéskor szokta felajánlani a törlést is.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hali!

  a szomszédnak kellet valami ingyenes...


  Csak érdekelne: hogyan jutott eszedbe a Nero?

  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hirtelen..
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Üdv! Azt hiszem a 10-essel jártam így. CSak úgy tudtam kiirtani, hogy regedit és az összes Nero bejegyzéest töröltem. Akár több tucat is lehet. Újraindítás után, már a mappáját is tudatam tötlni. Ingyenesnek nálam bejött az Ashampoo Burning Studio.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szerintem meg azért, mert már régóta kíváncsi volt rá, csak még soha nem volt akkora merevlemez a gépében, amire ráfért volna.
  Így pont "kapóra jött" a szomszéd gépe.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Sejtheted, de leírom, hogy a 6-osat is kölcsön-szériállal használom... Az vesse rám az első követ, aki soha semmit nem így...

  (Ez természetesen a "beregisztrálható" kategória, gondoltam így írom, hogy kevesebb legyen a kérdés meg a megjegyzés...)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • hirtelen


  Ott a pont!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Kösz, letöltöm!

  (Valahogy nem akadtam rá elsőre... )
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Egyrészt a sajátoméra tettem föl, mint írva is vagyon, másrészt a szomszéd gépével ritkán szoktam kísérletezni (azért előfordul), harmadrészt meg amióta próbáltam már a Nero 9-et, üvöltve menekülök minden új verzió elől...
  Sietnem kellett, a Roxio-ból nem találtam ingyenes vagy (khmmm) "beregelhető" verziót, szóval szükség hozta a dolgot... Sajnos.

  (Már vagy két hónapja van egy 80 gigás vincsi is a gépben, de valóban: eddig a helyhiány is szempont volt... Azzal együtt, hogy egy ilyen túlméretezett komplexum használatához nem csak merevlemez, hanem egyébb forrás is szükséges... Azt nem értem, hogy miért, mert a felülete olyan, minha egy xt-re csinálták volna... )
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Oksz, megpróbálom!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Miért kéne menekülni az újabb verziók elől?
  Nem kell ész nélkül a Next-re kattintgatni, és nem fog 2Gb-ot feltelepíteni és nem rendel minden fájlt saját magához.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hali!

  Sejtheted, de leírom, hogy a 6-osat is kölcsön-szériállal használom... Az vesse rám az első követ, aki soha semmit nem így...


  Én ugyan nem értem meg, hogy miért kell warezolni, pláne, ha van min. ugyanolyan funkcionalitással rendelkező (csak a DVD-írásra koncentrálva most), ingyenes szoftver is, de a lényeg: ha te warezolsz, az a te dolgod. Nem hiszem, hogy szerencsés a szomszédodat is belerángatni ebbe.

  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ez meg az Ő dolga, kellett neki valami író, én ezt tudtam (volna) fölajánlani. Az ashampo talán vírusos volt, amit találtam, az alcohol (serial-lal) nálam kékhalálozott, szóval az sem jött szóba, mondom, a szükség vitt rá a dologra... Amúgy az ingyenesekkel próbáltam kezdeni, de ne tudd meg, hogy milyen találatokat dobott ki a google... (pl. a már említett vírusos progit, mondom, úgy emlékszem, egy ashampoo példány volt...)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nem hiszem, hogy szerencsés a szomszédodat is belerángatni ebbe.


  Amúgy akkor most szusszanjunk egyet (talán jót fog tenni nekem is): nem ismerek senkit a közelemben, aki minden szoftverét megvásárolta volna. Kezdve az office-csomagtól a NOD-on át a CD-írójáig. Amikor a gépet vettük, én kértem egy operátortól egy win-t, egy office-t és pár hasznos programot, ő pedig szó nélkül kiírt nekem három CD-t. Itthon derült ki, hogy ez nem úgy van, hogy csak úgy telepítjük, föl kell törni őket... Mondom, hogy hát ez nem túl szerencsés, mire Ő, hogy valóban nem, de nézzük meg a pénztárcánkat: nálunk negyed havi fizetés egy program, nyugaton, ahol az árakat szabják, ott zsebpénz. Mindent képtelen az ember megvenni, tehát muszály megoldania valahogy, és a realitást is figyelembe véve ez végül is nem bűn... Elgondolkoztam rajta, és (akkor) úgy éreztem: igaza van. Szerinted?

  (Nem-nek: A Nero 25 perce "konfigurál" ... )
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • CDBurnerXP.

  ImgBurn.

  Express Burn.

  Stb.

  Mind a három ingyenes, jól használható, nem vírusos.
  (nagyon jó Nero alternatívák)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hali!

  Amúgy az ingyenesekkel próbáltam kezdeni, de ne tudd meg, hogy milyen találatokat dobott ki a google...


  Nekem a legelső találat a CDBurnerXP - szerintem az egyik legjobb, ingyenes. Kinézetre szinte ugyanolyan mint a Nero Burning Rom (habár, én csak nagyon-nagyon régen láttam Nerot, talán 8 éve).

  nem ismerek senkit a közelemben, aki minden szoftverét megvásárolta volna.


  Erre most mondjam azt, hogy mit számít? Én a közelemben több embert is ismerek (magamat is beleértve), aki minden szoftverét megvásárolta (vagy ingyeneset használ). Most akkor kinek van igaza?

  Mindent képtelen az ember megvenni, tehát muszály megoldania valahogy...


  Igen, meg lehet oldani ingyenes alternatívákkal is.

  ...a realitást is figyelembe véve ez végül is nem bűn...


  Már hogy a "ménkübe'" ne lenne bűn!

  Milliószor kitárgyaltuk már itt: ha nincs pénz kajára, rezsire, stb., akkor nem kell számítógépet használni (vagy nem kell enni, melegedni). Azon lehet elmélkedni, hogy itteni helyzet - kinti helyzet, hazai fizetés - kinti fizetés, stb. Szóval, szerintem nagyon nincs igaza az operátornak.

  Csak a szusszanás miatt...

  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hali,

  a 6-osat is kölcsön-szériállal használom...
  Nem értem milyen okból teszed ezt, hiszen már 2005-ben a géppel adták a a Néró 6-ot... ma pedig utánad dobják. Évekig használtam, soha nem volt vele különösebb gondom, még a leszedésével sem! Napjainkban pedig a Néró 9-et nyüstölöm, és ez is átesett már a korábbi gépen egy uninstall-on, hozzáteszem gond nélkül (igaz eredeti és fizetős). No de, hogy 2 gigát foglalna el ... A tavalyi évben kiadott frissítéssel együtt - (ami 202, 4 MB) - 550 MB az egész Néró 9, tudtommal a 8-as pedig kisebb. Egyébként, azt fog megnyitni amit te beállítasz! Ha a képekhez, zenékhez, vagy bármihez te beállítasz egy - egy alapértelmezett programot, akkor nem a Néró nyitja meg azokat - ilyen egyszerű! A Néró 6-t pedig nálam megmaradt (pozitív) emléknek
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Én a közelemben több embert is ismerek (magamat is beleértve), aki minden szoftverét megvásárolta (vagy ingyeneset használ).
  ... te tényleg egy (net)angyal vagy Vigyázz, mert az a hír járja, hogy a mennyországban dög unalom az
  élet
  Igaz a pokolban pedig túl meleg van... én speciel ezért maradtam itt a földön...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Állítsd le a futóalkalmazások közt a futó "alkatrészeit" és azután uninstalld, mert addig nemigen fogja.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Jut eszembe: Nekem a Nero 7 bevált arra, amire használom, újabb változat (még) nem kell.
  Ha majd Blu-ray-t támadna kedvem írni, akkor az ImgBurn-t fogom használni.

  És, ahogy gőz aranka írja, a futó alkalmazások közt.
  ( Futtatás... : msconfig -> Automatikus indítás... -> Nero... )
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ott csak az indítást állítja le - újra kell indítani a gépet.
  A feladatkezelőben lehet kilőni a cuccokat.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Hiába állítja le a folyamatot, nem ezzel van a gond. (Az uninstaller is leállítja őket, törlés előtt.)

  Ha pedig a megfelelő menü alatt szeretném eltávolítani az XP-ből, azt jelenti, hogy a művelet csak azokon az összetevőkön hajtható végre, amelyek telepítve vannak


  Valamivel már sikerült (legalább félig) kigyomlálnia a telepítési bejegyzéseket a rendszerből.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Valamivel már sikerült (legalább félig) kigyomlálnia a telepítési bejegyzéseket a rendszerből.


  És ez az amiért nem tudja eltávolítani. Mondjuk nem értem miért nem azzal a programmal próbálja amit linkeltem neki?!
  8-as szériánál volt nálam is ilyen gond hogy a TEMP mappa ürítése után nem tudtam eltávolítani a nero-t. Mérgemben letöröltem a Program Files mappából az egész (Ahead vagy Nero néven volt, már nem emlékszem) mappát. 1-2 fájl maradt, elindítottam a Nero CleanToolt az meg leszedte a maradékot. Ezután registryben néztem de nem találtam hogy maradt volna után valami.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ó. De gondoltam rájön, hogy újra kell indítani.
  Lehet paranoia, de mi van akkor, ha nem látszódik a feladatkezelőben, vagy nem állítható le.
  Végül is mindegy, de legalább az esélyei nőnek az eltávolításra.

  De, akkor már lehet, hogy nem az Alkalmazások, hanem a Folyamatok között...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Lehet paranoia, de mi van akkor, ha nem látszódik a feladatkezelőben, vagy nem állítható le.


  Semmit nem fog látni (a Nero-ra vonatkozóan), a Feladatkezelőben, ami közelebb vihetné az eltávolításhoz. Semmit.

  pg6830:
  Registry buhera eleve kiesett.
  Másképpen: Ezzel próbálkozz.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A feladatkezelőben a néróhoz kapcsolódó összes futó folyamat leállítható, mivel nem rendszeralkalmazások.
  Az más kérdés, hogy esetleg nem ismeri fel mindet névről.
  Nyilvánvalóan a folyamatokról van szó és nem az alkalmazásokról.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ok, én úgy emlékszem a korábbi nérók nem tudják magukat uninstallálni, ha valamely részük fut.
  Mostanában szedtem le egy gépről, hasonló a probléma volt, bár meglehet egyéb gond is volt.
  Mindegy egy próba ez is.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • tudtommal a 8-as pedig kisebb.


  Tele van minden szral: próbáld telepíteni: needed space 2xxx MB...
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd