Mint azt már korábban megírtuk, a pénteken végre megvásárolhatóvá vált új Doom egy rendkívül egyszerűen kezelhető pályaszerkesztővel együtt érkezik, aminek segítségével az átlagos felhasználók is rendkívül gyorsan lehetnek képesek teljesen új színterekkel bővíteni a játékban alapból megtalálhatóakat.

Ennek tükrében talán nem túl meglepő, hogy alig egy nappal a játék forgalmazásának megkezdését követően máris felbukkantak az első ilyen, pluszban készített pályák a neten. Ezek között van egy olyan is, ami az eredeti Doom egyik - egyébként sorban második - pályáját, a Nuclear Plant-ot teszi újrajátszhatóvá az új környezetben.

Legalábbis az alkotó szerint - mert mi azért hirtelen még véletlenül sem tudtuk a fenti videót a az eredeti játék megfelelő pályájáról készült felvétellel összetéveszteni. A pályák alaprajza ugyan állítólag egyezik, de mivel a textúrák köszönőviszonyban sincsenek egymással, ezért nehéz az őst az új alkotásban meglátni.

Ettől függetlenül egyébként azok, akik szeretnének egy kicsit nosztalgiázni az új Doom játékban, valóban megtehetik ezt. Abban ugyanis a fejlesztők is elrejtettek részleteket is a Doom 2-ből titkos alagukat formájában, amik a fenti videón láthatónál sokkal jobban - tényleg szinte megszólalásig - hasonlítanak az elődben is látott pályákra.