A Star Trek idén ünnepli születésének 50. évfordulóját - hiszen kerek fél évszázaddal ezelőtt indult el először Kirk kapitány és legénysége az űr azon részeinek meghódítására, ahol előttük még soha senki nem járt. Ebből az alkalomból a Smithsonian múzeumban helyre- és kiállították az Enterprise űrhajó eredeti modelljét is.

A modell az elmúlt évtizedek legnagyobb részét egy másik múzeumban töltötte, ahol azonban meglehetősen mostohán bántak vele, viszont új részletekkel is kiegészítették - ezáltal kikezdve autenticitását is. Mostani helyén a restauráció során ugyanakkor eltávolították ezeket az utólagos módosításokat, és helyreállították a modell eredeti állapotát.

Az egyetlen változtatást az képezi, hogy az időközben elveszett fényeket LED-alapú megoldásra cserélték, illetve beszereltek pár motorral meghajtott forgó tárcsát is a hajtóműgondolákba. Utóbbi szintén nem volt már meg a modellben, pedig kulcsszerepet játszik a hajtómű az eredeti sorozatban jól látható fényeffektjeinek létrehozásában.

A visszaállított állapotú Enterprise űrhajó a hónap elejétől kezdve lett megtekinthető a Smithsonian múzeumban.