A manapság tipikusan a piacon kapható drónok egy rendkívül nagy hátránya, hogy rendkívül érzékeny szerkezeteket képeznek, amik bárminek ütközve komoly károsodást szenvedhetnek. Így kezelésük során rendkívül óvatosan kell eljárni, mert ha ez nem sikerül, az igen komoly összegbe fájhat javításuk.

Egy hamarosan érkező társuk azonban megszünteti az emiatti folyamatos stresszt a kezelők válláról - őt ugyanis nem, hogy nem könnyű összetörni, de szinte lehetetlen elpusztítani. A Nimbus 195-nek nem, hogy egy fának vagy falnak ütközés nem kottyan meg, de autóval is simán át lehet hajtani rajta a nélkül, hogy komoly maradandó károsodást szenvednek ettől.

Mindez elsősorban szénszálas bevonatának, valamint rugalmas rotorjainak köszönhető, amik rendkívül ellenállóvá teszik őt a behatásokkal szemben. Kalandjait a drón ráadásul kamerájával meg is tudja örökíteni, de kvázi sportcélra, versenyzésre is lehet használni igen magas haladási sebességének köszönhetően.

A Nimbus 195 sajnos egyelőre csak prototípusként létezik, gyártásának beindítására most gyűjtik a pénzt. Erre 750 dollárért (217 ezer forintért) lehet befizetni, ami nem kevés pénz, de vélhetően már az első komolyabb ütközés alkalmával kifizetődővé válik majd azon keresztül, hogy nem kell drága drónjavításra költeni.