Az ASUS a napokban megkezdte legújabb, eredetileg még az idei CES-en bemutatott hordozható PC-jének forgalmazását. A G20CI típusjelű készülék elképesztően jól néz ki, nagyon erős hardverrel érkezik, mégis bármikor a hónunk alá tudjuk csapni, hogy átugorjunk vele barátunkhoz egy LAN partit tolni.

A gép ugyanis a szuperkicsi SFF formátummal rendelkezik, ami azt jelenti, hogy még a mini-ITX gépeknél is kisebb térfogatban fér el. Ez azért is szép teljesítmény tőle, mert belsejében egy brutálisan erősen, 3.6 GHz-es Core i7 7700 Kaby Lake processzor, valamint egy Nvidia GeForce GTX 1080 grafikus kártya munkálkodik.

Utóbbin eleve 8 GB memória található meg, az operatív tár azonban akár 16 GB is lehet. A gépbe persze található egy beépített Wi-Fi adapter, valamint Bluetooth chip is. Az eszköz mindössze 6.3 kilót nyom.

A rossz hír, hogy a G20CI-ért elég mélyen a zsebükbe kell nyúlniuk a vásárlóknak: a gép ugyanis már alapfelszereltségben is 2000 dollárba (kb. 576 ezer forintba) kerül, a maximális kiépítettség azonban további pár százezerrel dobja meg az árát.