Bár unalmas meetingeken vagy előadásokon szinte mindenki szeret unalmában különböző dolgokat firkálgatni az előtte lévő lapra, csak igen kevesen vannak azok, akik ilyen jellegű tevékenységének eredményeként értékelhető színvonalú grafikák születnek. A Google egy új fejlesztésének köszönhetően azonban mostantól a legbénább rajzolók is olyan alkotásokat készíthetnek, amilyent korábban csak profi grafikusoktól láttunk.

A cég új AutoDraw alkalmazása mindehhez egy mesterséges intelligenciát használ fel, ami képes megállapítani az ákombákomokból, hogy mit is szerettünk volna rajzolni. Az ábrát aztán megerősítést követően olyan formára alakítja át, ahogyan azt egy profi grafikus rajzolta volna meg, ezáltal egy magas színvonalú rajzot létrehozva az eredeti nyomán.

Bár a szoftver képességei egyelőre még korlátosak, és nem minden esetben képes pontosan eltalálni, hogy mit is szerettünk volna rajzolni, a Google folyamatosan fejleszti a programot, és egyre több dolog profi rajzolását tanítja meg neki.