Bár pár napja még úgy tűnt, hogy a Tesla végül megúszott egy hetet, amikor autója "önvezető" elektronikája nem szaladt ok nélkül valamilyen akadályba, ma kiderült, hogy végül nem maradtunk furcsa balesetek nélkül ebben az időszakban sem. Felkerült ugyanis a netre egy friss videó, amin egy Model S látható, ami állítólag minden ok nélkül gyulladt ki.

A klipet egy kaliforniai nő töltötte fel, aki szerint férje autója egyszer csak elkezdett lángolni menet közben - anélkül, hogy balesetet vagy más sérülést szenvedett volna. Az autóval gyakorlatilag ugyanaz történt, mint amit már több robbanó telefonos videóban is láttunk: akkujából kontrollálatlanul kezdett el kiszabadulni a benne tárolt energia, ezáltal igen komoly tüzet előidézve.

A feltöltő szerint férje csakis annak köszönheti életét, hogy a tűz kitörését más közlekedők azonnal jelezték felé - így még időben ki tudott menekülni, az egyébként elképesztő erővel égő autóból. A Tesla egyelőre nem volt hajlandó kommentálni az újabb balesetet, hanem állítólag az autó által az incidens előtt gyűjtött adatokat vizsgálja.