Egy kínai gyártó a napokban egy olyan kütyüt leplezett le, aminek funkcióját valószínűleg a legtöbben tévesen tippelnék meg. A cég új iLife MP8 egysége ugyanis méretét, sőt, részben még kialakítását tekintve is úgy néz ki, mintha egy mobiltelefon vagy más kütyü töltőadaptere lenne - a valóságban azonban egy komplett asztali PC bújik meg benne, amire akár egy kutyaközönséges Windows 10-et is fel lehet rakni.

Ez konkrétan egy teljes értékű Core i5 processzort, 4 GB memóriát, valamint 64 GB flash tárolót jelent, amik mind ott vannak az elképesztően pici, alig 5x5x4 centiméteres, kockaszerű szerkezetben. Utóbbin ugyanakkor egy microSD foglalat, egy teljes méretű HDMI csatlakozó, valamint több USB kapu, sőt, még audio-csatlakozók is kialakításra kerültek, így éppen úgy össze lehet kötni a monitorral, a billentyűzettel, egérrel, de még a hangfallal is, mint bármelyik teljes méretű asztali gépet is.

A szerkezet egyetlen furcsasága, hogy tápellátást egy C-típusú USB csatlakozón keresztül igényel, ami azt jelenti, hogy össze kell őt dugni egy vele majdnem azonos méretű, de immár valódi USB-s tápegységgel, ahonnan a működéséhez szükséges energiát kapja.