A Bic hétfőn egy olyan eszközt mutatott be, ami egy csapásra izgalmassá és kihívássá teheti az arra fogékony férfiak számára az egyébként dög unalmas és rutinszerű reggeli borotválkozást. A cég új okosborotvája ugyanis gyakorlatilag egyfajta sporttá alakítja át a mindennapi művelet, amit segítségével akár művészi szintre is fejleszthet az ember.

A Smart Shaver ugyanis a borotválkozás során számos adatot jelez ki és gyűjt az arcszőr eltávolításának folyamatáról, utóbbi lezárultával pedig részletesen is pontozz azt. Így megmondja, hogy pl. mennyire gyakran nyomta a felhasználó túl erősen az arcára a pengét, vagy éppen mikor tartotta azt rossz szögben.

Az eredményeket persze a társalkalmazással naplózni is lehet, és így folyamatosan nyomon lehet követni a borotválkozás tökéletesítése felé mutató fejlődési folyamatot is. Ugyanakkor akinek tetszik a koncepció, egyelőre még ne rohanjon le a sarki boltba egy példányért - a Smart Shaver-t ugyanis egyelőre még csak zárt körben teszteli a Bic, ami nem tudta megmondani, hogy az várhatóan mikor és milyen áron fog elérhetővé válni a hétköznapi férfiak milliárdjai számára is.