Rendkívül kellemetlen meglepetéssel szolgált szerdán a Crytek a Crysis franchise rajongói számára. Eredetileg ugyanis úgy volt, hogy ezen a napon részletesen be fogja mutatni a játék még áprilisban beígért felújított változatát - de ehelyett hivatalosan csak utóbbi kiadásának elhalasztását jelentette be.

Ennek hátterében állítólag az áll, hogy az internet népe a vártnál sokkal rosszabbul reagált a játék nem sokkal korábban kiszivárgott előzetesére. A Crysis Remastered ugyanis ebben nem úgy tűnik, hogy a mai kor elvárásainak megfelelő grafikát produkálna - sőt, annak minősége sokak szerint rosszabb, mint amilyenre az eredeti játék képes néhány rajongók által készített mod segítségével.

Ez azért is ciki a Crytek számára, mert a Remastered bejelentésekor a cég hangsúlyozta, hogy az a legmodernebb technológiát is ki fogja használni, beleértve többek között a sugárkövetés alkalmazását is, amihez ráadásul spéci videókártya sem kell majd.

Most a cég azt mondja, hogy a visszajelzésekre hallgatva tovább csiszol a Crysis felújításán, és valamikor ősszel adja majd csak ki azt - remélhetően jelentősen továbbfejlesztett változatban.