A Doom franchise legmegszállottabb rajongóinak hamarosan már egy hosszabb áramszünet esetén sem kell az ágyuk szélén ülve, a takarójukat szorongatva kibekkelniük a "nafta" visszatérését gépükbe. Hamarosan ugyanis szó szerint kézzel fogható formában is megvehetik majd a szörnyeket mintázó figurákat, amiket aztán "békeidőben" polcukon felsorakoztatva tárolhatnak, krízisidőszakban pedig játszhatnak is majd velük.

Egészen pontosan azokról a figurákról van szó, amiket magában a Doom játékban is össze tudnak gyűjteni - igaz, ott csak virtuális formában és a doomguy révén -, ha nem csak átrohannak a pályákon, hanem alaposabban is bejárják azokat. Ezek most fizikai valójukban is begyűjthetők lesznek - igaz, viszonylag borsos áron, darabonként 35 dollárért (11 ezer forintért).

A figurákat fokozatosan fogja piacra dobni gyártójuk: először a Doom Slayer, a Cacodemon, az Arachnotron valamint az Imp lesznek megvásárolhatók, valamikor a nyár közepétől kezdődően, de később a Pinky szörny, a Revenant, majd az Archville és Baron of Hell is felkerülhet majd a polcokra - igaz, csak ősszel. Jövő évben aztán a Marauder és a Doom Soldier is bekerül a kínálatba.