A Paramount a hét elején újabb részletet mutatott meg hamarosan érkező, legfrissebb Star Trek sorozatából. A stúdió ezúttal a széria intróját - tehát az epizódok elején lejátszott azonos, a szereplők és készítők névsorát felsoroló részét - mutatta meg, ami véleményünk szerint csodaszépre (és a vége felé a zenei aláfestés vonatkozásában még egy cseppet a klasszikusokat idézőre) is sikeredett.

A Star Trek: Prodigy annyiban fog eltérni az eddigi szériáktól, hogy - a Lower Decks-hez hasonlóan - nem élőszereplős, hanem animációs technológiával készül majd; ráadásul a Star Trek sorozatok között egyedüliként és elsőként kifejezetten a gyerekeknek szánják majd.

A sorozat érdekessége ezen túl, hogy benne újra fel fog bukkani a Voyager kapitánya, Kathryn Janeway is, akinek hangját ugyanaz a Kate Mulgrew adja majd, aki az ezredforduló környékén futott sorozatban az eredeti karaktert alakította.

A Star Trek: Prodigy-nak sajnos még mindig nincs pontos bemutatódátuma, de az biztos, hogy az Egyesült Államokban még idén meg lehet majd az első epizódokat nézni. Ugyanakkor jövő évben a Paramount+ európai bővítésével vélhetően nálunk is meg fog majd jelenni.