A napokban egy rendívül érdekes videó került fel a YouTube-re, ami teljesen új, mindenki számára nyilvánvaló perspektívába helyezi azt, hogy milyen irdatlanul nagy hely is a Világegyetem. A klip ugyanis azt mutatja meg, hogy mekkorák is lennének az Univerzum különböző elemei, ha a Föld maga is csak akkora lenne, mint egy aprócska, mindössze egyetlen centiméter átmérőjű üveggolyócska.

Ugyanis még ilyen, már önmagában is elképesztő arányú kicsinyítés esetén is ahogy haladunk az Univerzum egyre nagyobb alkotórészei felé, egyre inkább agyzsibbasztó méretű kiterjedésekkel találkozunk. Hiába férne el ugyanis ilyen arányok mellett a Naprendszer legnagyobb része egy New York méretű helyen, a Gyűrűs-köd mérete még így is az egész Föld tényleges kiterjedésével vetekedne, a Sas-köd pedig éppen csak elférne a Föld és a Hold közötti gyűrűben.

Az igazán nagy és durva dolgok azonban csak ez után következnek a videóban, amit nem is próbálunk meg tovább magyarázni, mert igazából látni kell. És aki végignézi, az minden bizonnyal jobban megérti majd azt, hogy végessége ellenére is milyen, emberi ésszel felfoghatatlanul nagy hely is a Világegyetem, és milyen aprócskák is vagyunk mi emberek, még a Földdel, az egész Naprendszerrel vagy akár az egész Tejúttal is benne.