A Warner Bros a múlt héten megrendezett Game Awards rendezvényen egy új klipet mutatott be a pár napon belül a mozikba kerülő új Mátrix: Feltámadásokhoz. A friss videó jelentősen eltér az eddig látott előzetesektől, ugyanis azok klasszikus stílusától eltérően nem pár másodperces kivágásokat fűz össze, hanem egy egybefüggő részletet mutat be az új filmből.

Méghozzá azt, amiben Neo-t az új Mátrix fiatal szabadságharcosai beavatják az időközben bekövetkezett változásokba. Ezek szerint ebben az iterációban a korábbiaknál jobban sikerült lazítaniuk a Mátrix szabályait, így szabadabb kezet kaptak a benne történő közlekedés és menekülése lehetőségeit illetően is.

Ezen kívül a részletben felbukkan egy ismerős helyszín és szereplő is - de nem egészen abban a formában, ahogyan ismerjük. Ez utóbbi egyébként (ti. hogy sok részletet felismerünk majd az eredeti trilógiából, de az nem pont úgy fog kinézni, ahogy elmékszünk rájuk) az új film központi motívumának ígérkezik - aminek szerepét a történetben december 23-ától ismerhetjük majd meg a mozikban.