Egy ötletes mérnöknek a napokban pofonegyszerű módszerrel sikerült megoldania azt, amin génszerkesztéssel foglalkozó biológusok vélhetően már évtizedek óta próbálkoznak. Az illető ugyanis a 3D-s nyomtatás segítségével lábakat adott egy kígyónak - ezáltal gyakorlatilag egy gyíkká átfunkcionálva azt.

Ehhez gyakorlatilag egy kifejezetten kígyók számára kialakított robotot épített a 3D-s printelés révén, ami lábakkal is rendelkezik - a kígyók peddig ebben ülve, illetve feküdve válnak kvázi képessé a járásra. A mintát egyébként a készítő szerint egy valódi gyík szolgáltatta a tervező szerint - ezért is tűnhet úgy a videót nézve, mintha tényleg egy gyíkot látnánk közlekedni.

Bár a robotot nem a kígyó vezérli, és az lényegében csak előre tud menni, ennek ellenére a hüllő a jelek szerint élvezi az utazást, illetve "gyaloglást" benne. Ugyanis önként megy bele, és (mivel nincs beleszíjazva) menet közben is bármikor távozhatna belőle - de ezt valamiért nem teszi meg, a jelek szerint még akkor sem, amikor valami kisebb akadályba ütközik vele.