A napokban egy újabb olyan zenei klip került fel a YouTube-ra, aminek gyakorlatilag teljes képi anyagát az OpenAI Sora készítette el. A Washed Out The Hardest Part című számához a klipet eredetileg a valóságban akartál leforgatni, de végül a mesterséges intelligenciát kérték meg a megcsinálására - és az eredmény lenyűgöző lett.

Bár a videóban egyértelműen felismerhetők a MI-ra jellemző torzítások és furcsaságok, nagy része így is konzisztens marad, és nem futkos az ember hátán a hideg a látványtól. Ehelyett annak üteme és váltásai és nagyon jól látszanak illeszkedni a zenéhez - bár utóbbiról a gépi értelem nem sokat tudott, amikor a klip képi részét megalkotta.

Egy hónappal ezelőtt már mutattunk egy zenei videót, amit hasonló módon a Sora készített el, de az akkor sokkal inkább random jelenetek sokasága volt, mint egymással konzisztens snittek fűzére. Mindenesetre a fejlemények tükrében kevés kétség férhet ahhoz, hogy a videókat készítő generatív mesterséges intelligenciák első áldozatai a klip- és reklámrendezők lesznek.