Bár a csúcsprocesszorokból, csúcsvideókártyákból, és más, az átlagosnál jóval erősebb komponensekből álló PC-k megépítése hagyományosan a rendkívül gazdag emberek kiváltsága, egy új játék azonban az átlagember számára is lehetővé teszi annak megélését, hogy milyen is lehet méregdrága - vagy éppen szuperbéna - elemekből összeszerelni egy gépet.

A frissen hozzáférhetővé vált PC Building Simulator-ban ugyanis pontosan ezt lehet, illetve kell csinálni: alkatrészeiből összeállítani egy teljes konfigurációt, amit aztán tesztelni, sőt, teljesítménymérni is lehet - persze csak egy másik számítógép belsejében létező világban. A játék ehhez egyébként segédletet is nyújt, ugyanis elmagyarázza, hogy hogyan is kell összeszerelni a gépet; illetve tapasztalatot is ad, amikor különböző működési hibák elhárítását adja feladatul nekünk.

A PC Building Simulator egyelőre csak Early Access formában - a készítők szerint funkcionálisan szinte kész, de potenciálisan még bugos állapotban - érhető el a Steam-en, 18 eurós (5600 forintos) áron.