Mint arról a hét elején már beszámoltunk, a Star Trek: Az új generáció Enterprise űrhajójának kapitánya, Jean-Luc Picard közel két évtizednyi kihagyás után hamarosan egy új sorozatban fog visszatérni a képernyőkre. A napokban azonban felkerült egy videó is a netre, amiben az látható, hogy miként is jelentette be a jó hírt a karaktert megformáló színész, Patrick Stewart rajongóinak egy Las Vegas-i összejövetelen.

A bejelentésben a brit származású színész kitért arra, hogy miért is vállalta el újra a szerepet, amit eredetileg udvariasan vissza akart utasítani. Elmondása szerint döntésében meghatározó volt számára egy, rendőrként szolgáló rajongója vallomása, aki elmondta neki, hogy milyen sokat is jelentett Az új nemzedék számára.

Az illető szerint ugyanis a munkája során rengeteg kegyetlenséget, barbárságot és gonoszságot lát, amik miatt gyakran megesik vele, hogy elveszti hitét az emberiségben - de ha aztán megnéz egy epizódot Az új nemzedékből, visszanyeri a jövőbe vetett bizalmát. Stewart szerint ez, a sorozat által az emberekre tett elképesztő hatás az, ami miatt mégis úgy döntött, hogy elvállalja a részvételt az új szériában is.

A színész ugyanakkor elmondta azt is, hogy utóbbiban egy teljesen más Picardot fogunk megismerni, mint akit eddig láttunk, és utalt arra, hogy a karakter immár nem egy űrhajó kapitányaként - sőt, talán nem is a Csillagflotta kötelékében - fog majd szolgálni az új epizódok történeteiben.