Bár az elmúlt évek során már több klaszikus játék - köztük az id Software alkotásai közül is pár - kapott már sugárkövetéses fejlesztést, az eredeti Doom kimaradt ezek közül. Eddig - a napokban ugyanis valaki kiadott egy mod-ot, amivel végre a három évtizedes játék grafikáját is fel lehet tupírozni a modern technológiával.

Az eredmény vegyes élményt nyújt, mert a textúrákat nem cseréli le, így azok továbbra is hozzák az 1993-as színvonalat. Ugyanakkor a fényhatások a fejlesztésnek köszönhetően immár pontosan követik az optika való életbeli szabályait, ami teljesen más megjelenést és viselkedést hoz magával ezek vonásában, mint amint a játék eredeti változatában megszokhattunk.

Az eredmény egy olyan hibrid élmény lett, ami nagyjából a 2004-ben megjelent Doom 3-mal összehasonlítható. Aki maga is szívesen kipróbálná, hogy milyen sugárkövetéses fényhatásokkal játszani az eredeti Doom-ot, az innen töltheti le a játék módosított változatát, illetve kódját, aminek futtatásához ugyanakkor szüksége lesz az eredeti játék WAD állományára is.