A Boston Dynamics oldalunkon rendszeresen szereplő robotkutyája hamarosan egy teljesen új feladatkörben mérettetti meg magát. Az ügyes kis mechanikus eb ugyanis biztonsági őrként fog szolgáltatot teljesíteni, de nem akárhol, hanem az ókori Pompeii romjainál.

Az illetékesek azért döntöttek az ismert robotkutya bevetéséről a Vezúv i.sz. 79-ben történő kitörésekor több mint 20.000 lakosával együtt bizonyos értelemben elpuszult, ugyanakkor egyben konzerválásra is került városában, mivel annak felügyelete humán őrökkel sokkal nehézkesebb. A város területe ugyanis a 400.000 négyzetmétert is meghaladja, ráadásul módszeres bejárása furcsa szerkezete miatt nehézkes is emberek számára.

Spot feladata elsősorban a kincsvadászok elriasztása lesz, akik folyamatosan próbálkoznak a város maradványainak felásásával, aminek során azonban gyakran komoly károkat okoznak. A robotkutya ugyan nem tudja fenékbe harapni majd őket, de kamerájától és más szenzoraitól az elkövetők vélhetően legalább annyira félnek majd, mint hagyományos társa fogaitól tennék.