Nem sokkal előző a Floppotron 2.0 nyugdíjba küldéséről szóló hírünk megjelenését követően jó hírrel szolgált a retro-zenék "floppy-hangnemben" történő feldolgozásának kedvelői számára Paweł Zadrożniak, a szerkezet építője. A legynel mérnök ugyanis bejelentette a Floppotron legújabb, 3.0-s verzióját, ami minden korábbinál brutálisabb hardverarzenált vonultat fel ismert számok különleges stílusban történő megszólaltatás érdekében.

Az immár harmadik iterációjában újjáéledő floppy-zenekarban már nem kevesebb, mint 512 darab került bele a hajlékonylemez egységekből (amit ráadásul az alkotó a jelek szerint egy harmonikára emlékeztető mintában rendezett el színük alapján), 16 darab merevemez és 4 darab szkenner társaságában. Ezeknek köszönhetően a Floppotron 3.0 minden elődjénél több szólamban és hangszínben tudja megszólaltatni a rajta feldolgozott zenéket - bár szerintünk ez kicsit el is vesz a varázsából a dolgonak.

Aki további részletekre kíváncsi az immár puszta megjelenésével is lenyűgöző floppy-szimfónikusok megvalósításának részleteire, az itt olvashat erről bővebben. Mindenki más számára már csak a várakozás marad, hogy Paweł újabb zeneszámokat szólaltasson meg harmadik generációs furcsa zenekarán, amikről természetesen lehetőség szerint beszámolunk majd.