Manapság már magától értetődőnek vesszük, hogy a világ szinte minden pontján, napi 24 órában internet vezetékes vagy vezeték nélküli formában; hogy asztali gépünkön a Windows 10 vagy 11 (vagy egy arra sokban hasonlító, grafikus felületet kínáló Linux disztribúció) fut; valamint, hogy számítógépünk kijelzője szó szerint színek milliárdjait tudja megjeleníteni. Ez azonban pár évtizede nagyon nem így volt - és azok számára, akik nem foglalkoztak már akkor is informatikával, valószínűleg fel sem ismerhetők a fent felsorolt dolgok akkori megfelelői.

Márpedig pont ezeket mutatja be ez a rövid kis videó, amiben azt láthatjuk, hogy miként nézett ki egy PC, a Windows és az internetezés 30-40 évvel ezelőtt. Ebben ugyanis egy ősrégi, monokrón kijelző Zenith laptop látható (feltehetően valami ősrégi x86-os processzorral), amin a Windows 1.0 fut, és ami betárcsázós, akusztikus csatolású modemmel, alig 300 bps-en (azaz 0.0003 megabittel, a mai leglassabb internet-hozzáférések kb. 1/30.000-edének megfelelő sebességgel) kapcsolódik a világméretű hálózathoz, aminek tartalmát szigorúan csak szöveges módon jeleníti meg - mert hogy másra nem képes.

A klip egyébként mostanában készült, de ennek ellenére a benne megjelenő dolgok valóban régi, sokévtizedes technológiai elemek, amik felelevenítése a régi motorosok számára némi nosztaligára ad lehetőséget, míg a fiatalabbak számára olyan érdekesség, amit valószínűleg még sosem láttak eddig - és aminek tükrében valószínűleg jobban értékelik majd azt, hogy hová jutott el mára a technológia.