Az egyik feljövőben jövő robotikai fejlesztőcég a héten elképesztő demót mutatott be termékével, illetve annak a ChatGPT-vel felokosított változatával. Ebben egy olyan jelenetet lehet látni, amit eddig csak sci-fi filmekben képzelhettünk el - de itt a valóságban játszódik le, és végre bárkit meggyőzhet arról, hogy hamarosan tényleg robotokkal dolgozhatunk együtt a mindennapokban.

A videóban a Figure 01 egy asztal előtt áll, a cég egyik mérnökének és néhány tárgynak a társaságában. Utóbbi kérdéseket tesz fel és utasításokat ad a robotnak élőszóban, az pedig válaszol és végrehajtja a kérteket. Ami külön érdekessé teszi a felvételt az az, hogy a robotnak nem kell megmondani, hogy pontosan mit tegyen, hanem az képes önálló döntéseket is hozni ezzel kapcsolatban.

A klip egyértelművé teszi, hogy a Figure 01 valóban képes lehet intelligensen együtt dolgozni emberekkel és valóban segíteni azokat, ipari vagy akár háztartási környezetben is - anélkül, hogy jelenléte inkább plusz teher, mint segítség lenne. A videó tükrében talán jobban érthető, hogy a BMW miért tervezi bevetni a szerkezet néhány példányát egyik gyárában a közeljövőben.