Kellemetlen magyarázkodásra kényszerült a héten egy szaúdi robotikai fejlesztővállalat, miután egyik termék egy félreérthető mozdulattal illetett egy kiállításon egy riporternőt. Az arab férfit mintázó robot ugyanis látszólag "megmarkolászta" az éppen róla tudósító hölgyet - ahogy az az incidensről készült videón is látható.

A QSS azonban ahelyett, hogy az mondta volna, hogy az adott mozdulat hibás működés következménye volt, vagy hogy a robot nem is vette észre, hogy előtte van a riporternő, inkább azzal védekezett, hogy a szerkezet "nem tért el az elvárt viselkedéstől". Ezzel a cég nyilván még inkább olajat öntött a tűzre, hiszen kijelentését úgy is lehet érteni, hogy kvázi a markolászás teljesen normális dolog az adott helyzetben - és ezért csinálta azt a robot is.

A QSS egyébként azt mondja, hogy a robot önállóan cselekedett, és mesterséges intelligenciája vezérelte az ominózus eset során (tehát hogy nem távvezérelve volt, és az operátor engedett meg magának egy rossz poént) - de ez pláne a cég korábban idézett kommentjének tükrében egyesek számára nehezen hihető el.