A hét közepén a Google ismét egy olyan reklámot adott ki Pixel telefonja népszerűsítésére, amiben keményen odabök az Apple-nek az iPhone az utóbbi években drámaivá vált technológiai lemaradása okán. A cég ezúttal azért kritizálja az almás telefont, mert hogy az nem tud - és még egy ideig nem is fog tudni - ahhoz hasonlót sem kínálni, mint az androidos készülékek bekarikázással keresés funkciója.

Utóbbit a Google még az idei év elején mutatta be saját Pixel készülékein és a Samsung Galaxy S24-en, több más mesterséges intelligencián alapuló fejlesztéssel egyetemben. Ugyanakkor az Apple egyelőre semmi hasonlót nem kínál az iPhone-okon, sőt, várhatóan legkorábban csak idén ősszel fog majd bemutatni ilyeneket, az iOS 18 frissítés részeként és az iPhone 16-okon.

A Google egyébként az innovatív új funkciók hiánya és látványos technológiai lemaradása miatt már többször is hasonló módon kritizálta klipjeiben az iPhone-t, de arra is volt példa, hogy kamerája gyengesége miatt szólta meg az almás telefont egy hirdetésében.