A Samsung csütörtökön egy olyan új videót osztott meg YouTube-csatornáján, aminek célja, hogy bemutassa: mik is a cég Galaxy AI csomagjának funkciói, illetve miként is lehet használni azokat. A meglehetősen hosszú és alapos, közel 8 perces klip kiadásának apropóját nyilván az adja, hogy a gyártó ma kezdi meg a szóban forgó, mesterséges intelligencián alapuló funkciókat is magában foglaló One UI 6.1 frissítés terjesztését egy rakás régebbi telefonjára.

Utóbbi telepítését követően az érintett mobilok, illetve használóik képessé válnak pl. a bekarikázással történő keresésre, de mobiljuk élőben tudja majd fordítani, illetve lejegyzetelni a telefonbeszélgetéseket is. A Chat Assist segítségével gyorsabban válaszolhatnak a rövid üzenetekre, a Note Assisttal pedig nagyobb dokumentumokat, leveleket is megfogalmazhatnak.

A Photo Assist ezzel szemben értelemszerűen a képek retusálásában segít neki, míg a Browsing Assisttal a hosszabb webes anyagok lényegét foglaltathatják össze rövidebben készülékeikkel.