A héten egy új csodaszép techdemót kapott az Unreal Engine játékmotor legújabb, 5.4-es verziója, ami egy rakás fejlesztéssel képes még élethűbbé tenni a játékok és más számítógépes animációk megjelenését. Ugyanakkor csak azokon a gépeken, amik ehhez megfelelő (és brutális teljesítményű, illetve árú) hardverrel rendelkeznek - és ezt az új demóról készült videó is egyértelművé teszi.

Ebben ugyanis tökéletesen lehet látni, hogy az UE5 motor mennyire küzd még egy RTX 4080-as csúcskártyán futva is a demó valós időben történő renderelésével natív 4K felbontásban. Bár az élmény nem elviselhetetlen, de az is egyértelmű, hogy a tökéletes simasághoz és stabilan 60 FPS feletti képrátához bizony ennél alacsonyabb felbontás vagy erősebb videókártya lesz szükséges egy hasonló komplexitású színterekkel dolgozó játéknál.

A piacon egyébként még nincs nagyon játék, ami az Unreal Engine szóban forgó - egyébként végleges változatban áprilisban kiadott - 5.4-es verzióját használná. Ugyanakkor még a nyár vége előtt fog érkezni egy ilyen cím a Black Myth: Wukong személyében, jövőre pedig az új Marvel játék, a Marvel 1943: The Rise of Hydra is az említett, videókártya-izzasztó motorral fog jönni.