Bár az, hogy az Apple mesterségesen lassította be régebbi iPhone-jai működését azok elöregedő akkujának kímélése miatt, már régóta ismert tény, a sebességcsökkenés mértékével mindeddig valószínűleg kevesen voltak tisztában. A fenti videó viszont nagyon szemléltetésen mutatja be, hogy milyen elképesztő mértékben is "csigásodtak"a régebbi almás mobilok az órajelük az Apple által titokban történő korlátozása miatt.

A két felvételt pontosan ugyanarról az iPhone 6s-ről készítették - azzal a különbséggel, hogy a bal oldalt az eredeti akkuval láthatjuk működni, a jobb oldalon pedig már úgy, hogy kicserélték benne az akkut újra. Utóbbi semmissé teszi a lassítást, és hagyja, hogy a készülék ismét az eredeti, megvételkori órajelen pörögjön újra.

A sebességkülönbség egészen durva, és jól magyarázza azt, hogy miért érezték - nyilvánvalóan teljesen megalapozottan - lassúnak telefonjaik a felhasználók, és miért tűnhetett számukra gyorsabbnak egy-egy frissen vett iPhone, mint amennyivel az modellszinten gyorsabb volt előző készüléküknél.