A Rimac kedden végre leleplezte azon új, második generációs elektromos autóját, aminek érkezéséről már múlt hónapban beszámoltunk. A végül a furcsa C_Two néven (aláhúzással) bejelentett jármű szinte hihetetlen gyorsulással rendelkezik - ugyanis kevesebb, mint két másodperc (egészen pontosan 1.85s) alatt gyorsul álló helyzetből 100 km/h-ra.

Ennek tükrében megalapozottnak tűnik a Tesla-gyilkos név, amit megelőlegeztünk az új autónak, miután az ismert elektromos autógyár legújabb és leggyorsabb autója, az új Roadster is "csak" 1.9 másodperc alatt képes ugyanezt a sebességet elérni; és végsebessége is csak 250 mérföld/óra, miközben a Rimac új modelljén a mutató egészen 258-ig (412 km/h-ig) képes felszaladni a sebességmérőn.

Az autó egyébként állítólag akár 403 mérföldes (645 km-es) utat is képes egyetlen töltéssel megtenni - bár nyilván nem a fenti sebesség mellett vagy annak közelében, hanem igen óvatosan bánva a pedállal. Ha azonban lemerül, alig fél óra alatt ismét 80%-ra lehet tölteni az akkuját egy megfelelő elektromos kútnál.

A C_Two áráról egyelőre nincs hír, de az vélhetően még az előző, Concept One egy millió dollárjánál (251 millió forint) is többet kell majd kifizetni érte. Aki akar egyet, az mindenesetre már most rendelje elő, ugyanis a Rimac állítólag összesen csak 150 darabot tervez majd építeni belőle!